Tweets Bulgarije

Aug 6: Wenen. Broodje, koffie en geduld. Gelukkig ook hier de OS op de tv.

Aug 6: Uniek. Niet alleen op schiphol, maar ook op Wenen ben ik de enige met een buitenband aan zijn tas!

Aug 6: Ik mocht vroeger nooit “nee knikken” zeggen. Nee moest je schudden. Zo niet in Bulgarije. Hier schud je ja en knik je nee. Wordt nog wat.

Aug 7: Halverwege Aleko. Ik ben al meer zweet kwijt dan er in mijn bidons past. Als dat maar goed gaat.

Aug 7: Dit zou wel eens mijn allerlaatste tweet kunnen zijn. Dan wil ik graag de boeken in als aanwijsbaar slachtoffer van de opwarming der aarde.

Aug 7: Al veel onsmakelijks gezien in mijn leven. Mijn buurman komt in de toptien: een bergwandelaar in zwembroek met vettige lange haren. Lunch…

Aug 7: Veel wespen hier. Ze denken dat het oranje van mijn shirt abrikozenjam  is. Ik ben bang dat ze uit teleurstelling gaan steken.

Aug 7: Plak alle kasseienstroken van Parijs-Roubaix aan elkaar en leg die over de Mont Ventoux. Dan heb je een idee wat wij gefietst hebben.

Aug 7: Klaar. Vlak onder de top van de Cerni Vrah nog omgevallen. Kramp in beide benen. Wachtend op de gieren. Maar ook zij vonden het te warm.

Aug 8In Bulgarije hebben ze 2 soorten beren. Zeggen ze. Zwarte beren en Soms beren. Die laatste hadden we vandaag kunnen zien in Vidosha. Helaas.

Aug 8: Vandaag 2 x soep geprobeerd. Een keer lauwwarme melk met wat olie en blokjes half gaar varken. Nu een potje Bertoli tomatensaus. Onverwarmd.

Aug 9; Bulgaarse beren blieven geen buitenlanders. Denk ik. De aanwijzing wat te doen bij de ontmoeting met een beer, staat uitsluitend in Bulgaars

Aug 9: Je hebt ze in de bergen wel gezien, zo’n grindbak als noodstop voor vrachtwagens. Wij mochten ook in zo’n bak omhoog fietsen. 5km. Remt ook.

Aug 9: Granchar. Geen stroom, geen water. Op mijn matras heeft sinds de Russische Revolutie menig slachting plaats gevonden. Verder zeer idyllìsch.

Aug 9: Toch een beer! Ik lag slapeloos te woelen. Ik keek door een kier in het gordijn. Daar stond ie. Hij paste precies in de kier: de Grote Beer!

Aug 10: René is een fervent aanhanger van het gedachtegoed van Dick Passchier en Judith Bos. Dat is vandaag weer goed terug te zien in het parkoers.

Aug 11: Wist niet dat ik er zo blij mee kon zijn. Ik kan het weer. Het kost me tegenwoordig wel een liter bier. Ongebreideld plassen.

Aug 11: Je fiets moet technisch in orde zijn. Maar hij moet er ook een beetje kek uit zien. Dus poets ik elke klim mijn bovenbuis. Met eigen zweet.

Aug 11: Breznitza. Stoffen en kledingmarkt. Veel vrouwen met kleurige hoofddoeken. En rokende mannen met veel tijd. Dit is Bulgarije. Wordt nog leuk

Aug 11: Schuilen. Vluchtend voor de ene onweersbui, reden we een andere binnen. Geen houden aan. Maar ja, we zitten dan ook op de weg naar Drama.

Aug 11: Hadzhidimovo. René vroeg een kapster of hier een hotel is. Zij belt haar vriend. Nu zitten we bij hem thuis in de gastenkamers.

Aug 11: Wat ben ik lomp geweest. Op het voorstel van hem om nog een biertje te drinken knikte ik enthousiast ja. Hoofdknikkend fietste hij verder.

Aug 12: Geen wonder dat de mannen hier zoveel roken. Ze moeten wel, want er groeit hier alleen maar tabak.

Aug 12: Zwerfhond. Type en bouwjaar onduidelijk. Formaat St. Bernhard. Komt met opgetrokken bovenlip op mij af gerend. Wat kan ik hard fietsen!

Aug 12: Ik weet al ongeveer 50 jaar hoe je een “P” schrijft en uitspreekt. Het lukt me niet om dat nu een week lang anders te doen.

Aug 12: René wilde soep. Ik dacht: even vragen welke soep er is. De meneer blaatte als een schaap en pakte z’n buik vast. We hebben salade genomen.

Aug 13: Ben stijver van het slapen dan van het fietsen. Mijn bedbank (doehetzelf) had na een kwartier al 10 cm ontsluiting. Dat ligt ongemakkelijk.

Aug 13: Ik heb veel bevredigende wandelvakanties gehad. Maar zelden zoveel gewandeld als deze fietsvakantie.

Aug 13: Shiroka Laka. De meesten van jullie zullen dit dorp kennen van het jaarlijkse doedelzakfestival. Wij zullen het helaas net missen.

Aug 13: Schudden en knikken. Je moet de juiste beweging maken, maar ook het goede gezicht er bij trekken. Oefen maar eens voor de spiegel!

Aug 13: De beste ja-schudder staat in de kiosk in Valkosel. Hij overtuigde mij dat ie ons best aardig vond, maar ons echt geen koffie kon verkopen.

Aug 14: Lilikovo. Waar we nu gaan slapen is niet uit te leggen. We hebben een heel bovenhuis. Ooit voor WO 1 ingericht, daarna nooit meer gebruikt.

Aug 15: Goed geregeld in Bulgarije is de drinkwatervoorziening. Overal watertaps. Minder tevreden over aantal banketbakkers. Vandaag m’n 1e taartje.

Aug 15: Er zijn meer dingen die in Bulgarije andersom gedaan worden. Bij het klaverjassen delen en spelen ze tegen de klok in. Wie bedenkt zoiets?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.