Eerdere tochten

De Great Divide is niet mijn eerste tocht. Noch op de MTB noch op de racefiets. Soms heb ik er een verslag van gemaakt, andere keren heb ik alleen maar getwitterd. Hieronder een ovezicht.

  • 2008 Transalp. Na Trondheim – Oslo in 2006, en een rustjaar in 2007 (slecht bevallen), wilde ik graag een meerdaagse op de MTB doen. En dan ligt de Transalp voor de hand.
  • 2009 Transpirinaïka. Hoewel ik tijdens de Transalp vaak gedacht heb dat dit echt niks voor mij was, begon het eind 2008 toch weer te kriebelen. En zo kwam ik op een tocht die een oud-klasgenoot van de lagere school organiseert: dwars door de Pyreneeën. Van de Atlantische kust naar de Middellandse Zeekust. Twee weken. Uitgewerkt en genereus beschikbaar gesteld door George Gussenhoven, de helaas te vroeg overleden oprichter van Col d’Extreme.
  • 2010 Transbalkan. We hadden de smaak te pakken. Nog ’n stap verder: alles zelf organiseren. Gewoon achter de Bosatlas gaan zitten. Wat zou leuk zijn? Het werd de Balkan. En wel Skopje – Sarajevo. Sommige stukjes konden via kaarten gepland worden. Soms moest GoogleMaps uitkomst bieden.
  • 2011 Parijs-Brest-Parijs (PBP). En dit jaar maar weer eens een uitdaging op de racefiets. PBP is daar de ultieme uitdaging voor. In de voorbereiding moet je minimaal een 200, 300, 400 en 600 km tocht fietsen in hetzelfde kalenderjaar. Anders mag je niet meedoen. uiteindelijk leidt dit tot zo’n 5000 deelnemers van over heel de wereld. Een zeer bijzonder evenement, waar ik van genoten heb.
  • 2012 Trans Bulgarije. Van Sofia naar Plovdiv. Maar niet langs de kortste weg! meteen vanuit Sofia steil  omhoog naar de Zwarte Berg (Cerni Vrah). Laatste 3 km lopend! Vervolgens via het Rilagebergte, het Piringebergte naar de Rodopibergen. En dan afdalen naar Plovdiv.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.