Wijn

      3 Reacties op Wijn

Pets

Ik vind wijn lekker, maar ik ben absoluut geen kenner. In Canada, de VS en Mexico dronken we vooral bier. Omdat het warm was natuurlijk, maar ook omdat er in kleine winkeltjes nauwelijks wijn verkocht wordt. Dat is in Chili en Argentinië wel anders. Allebei de landen hebben een behoorlijke wijncultuur. Chili is volgens mij bij ons in NL wat meer bekend als wijnland dan Argentinië, maar hier kunnen ze er ook wat van. Het meest bekende wijngebied is de streek rondom Mendoza, waar ze onder andere een heerlijke Malbec maken. Het 2e wijngebied van Argentinië ligt rondom Cafayate. En laten wij daar nu ook langs komen. Het blijkt een overzichtelijk, gemoedelijk stadje te zijn. Alles wat je nodig hebt, is er. Zonder de drukte van een grotere stad. Mooi om een paar dagen te verblijven. Dat had in Mendoza natuurlijk ook gekund. Maar dat is een grote stad. Bovendien waren we gewaarschuwd. Er hebben daar overvallen plaats gevonden op fietsers. Echt waar! Onder bedreiging van een pistool worden fiets en fietser in een busje geladen. De fietser wordt er in een achterbuurt uitgeknikkerd. Alles kwijt. Manuel was de eerste die ons dit verhaal vertelde. Hij had het via-via vernomen. Later in Chos Malal kwam ook Nicholas met dat verhaal. Hij had verhalen van slachtoffers. Hij heeft op zijn blog een kaartje met daarop alle posities waar fietsers zijn overvallen (nicholasgault.com). Mendoza is zo’n plek en de noordkust van Peru is ook berucht. Wij dus niet naar Mendoza. Wel naar Cafayate. Behalve relaxen, kun je daar nog een paar dingen doen. Op excursie naar de prachtige Quebrada de las Conchas. Maar ja, daar fietsen we al doorheen als we naar het noorden gaan. Op excursie naar de Inca-ruïnes van Quilmes. Nou weet ik niet of je wel eens Inca-ruïnes in Argentinië gezien hebt? Ik wel en ik was niet enthousiast. Alleen maar rijen stenen die aangeven waar een huisje stond. Nou wil ik best geloven dat de Inca’s daar vroeger knus een lamaboutje roosterden, maar erg aansprekend is het niet. Eén ruïnebezoek volstaat wat mij betreft. Verder kun je een mooie kloof in wandelen naar watervallen, het wijnmuseum bezoeken en natuurlijk een rondleiding in een bodega doen. Die laatste drie dingen hebben wij gedaan. Een alleraardigst museum gaf mij een leuk inkijkje in de wereld van de wijn. In zijn algemeen en zeker ook speciaal die in het gebied rondom Cafayate. De rondleiding in bodega Nanni sloot daar mooi op aan. Het is één van de 5 bodega’s in Argentinië die biologische wijn produceren. Zo’n 400.000 flessen die de Argentijnen allemaal zelf opdrinken! Helaas. Nanni maakt namelijk een heerlijke Torrentés (fruitig wit) en een prima Tannat (stevig rood). Twee soorten die ik nog niet kende, maar die ik zeker in NL ga zoeken.

Na afloop van de rondleiding nog even proeven.

3 gedachten over “Wijn

  1. Annibeth

    Dus de Argentijnen drinken niet alles wat ze maken op. Anders zou je er niet naar gaan zoeken in NL.
    Ga ik ook doen!

  2. Marianne

    Zeker geen berenspray mee, helpt vast ook wel tegen bike-burglars of ‘bike-jackers’. Goed uitkijken en niet te veel Malbec…
    Mooie reis verder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.