Leuke dieren en honden

      2 Reacties op Leuke dieren en honden

Lawaaipapegaaien.

Met de leuke dieren leek het in Argentinië even afgelopen. In het begin zagen we nog een paar Guanacos (lama’s) en Nandu’s. Zelfs het eerste en tevens laatste Muledeer sinds de VS. En, jawel, het eerste en laatste everzwijn sinds de Veluwe. Eenmaal op de echte pampa was het klaar. Niet eens roofvogels of gieren. Ook voor deze vogels is er onvoldoende te eten. Slechts als we in de buurt van een rivier kwamen, nam het aantal vogels toe. Zoals de papegaaien, die goed gedijen in de buurt van bepaalde loofbomen. Nou kun je die niet missen, zoveel lawaai maken ze.

Grijze vos.

Anders is het met de grijze vos. Een klein vosje, met een lichtbruine kop. Op zijn rug wordt ie steeds grijzer. Zijn staart is prachtig grijs met een zwarte streep in de lengterichting. Eerst zagen we ze slechts als verkeersslachtoffer, maar steeds vaker levend. Maar ze poseren zelden lang genoeg voor een goede foto. Inmiddels hebben we ook 3 pampahazen gezien. In eerste instantie wist ik zeker dag het een hertje was. Zelfde loop. Gelukkig liep de eerste een stukje met ons op en ging even zitten in een droge rivierbedding. Zittend was er geen twijfel: een haas. Nu blijkt het een caviasoort te zijn, maar toch.

De pampahaas.

Gisteren kwam daar een licht aangeschoten tarantula bij. Er zit dus wel wild, alleen wat kleiner. Beetje beter opletten dus. Dat geldt niet voor honden.

Zwerfhonden.

Die hebben ze hier zoveel, dat je er gemakkelijk een hekel aan krijgt. Ik snap die beesten ook niet. Overdag zoeken ze een schaduwplekje op en ’s nachts, als er juist heel veel schaduw is, gaan ze op pad en blijven ze maar tegen elkaar blaffen. Wat ook opvalt is dat de huisdierhonden vrijwel allemaal klein zijn. En de zwerfhonden groot. Dat is raar. De hond als soort is inmiddels zodanig gedegenereerd dat ie niks kan zonder de mens. Hij wordt gevoed of scharrelt door ons huisvuil. Als er ergens geen mensen wonen, zie je ook geen honden. Maar het lijkt er dus op dat de hond, net als bijvoorbeeld de schoen, een modeartikel is. Maar een schoen verslijt wat sneller dan een hond. Als je er eenmaal achter bent dat Uggs echt lelijk zijn, kun je binnen een paar maanden al wel andere schoenen kopen. Als je je Bouvier beu bent (wie kent hem nog?), moet je al gauw 10 jaar wachten voor je over kunt stappen op een poedel. Ik vermoed dat de gemiddelde Chileen/Argentijn dat geduld niet heeft. Ik denk dat de grote honden massaal gedumpt zijn ten faveure van de schoothondjes. Uit schuldgevoel worden de zwerfhonden overigens door iedereen aangehaald en gevoerd. Zelden zulke goed uitziende zwerfhonden gezien als hier. En omdat de sterilisatieprogramma’s niet werken, komen er steeds meer. En maar blaffen naar elkaar. Er lijkt weinig tegen gedaan te worden. Maar misschien ben ik de enige hier die wakker ligt van het geblaf en het niet fijn vindt om in een drol te trappen. En misschien zijn Uggs gewoon mooie schoenen…..

Tarantula.

2 gedachten over “Leuke dieren en honden

    1. Ton Oudenhuijsen Auteur bericht

      Waarschijnlijk met zijn 2 achterste poten onder een auto gekomen. Kwam wat wit spul uit. Gelukkig heeft een spin 8 poten, dus wie weet heeft ie het gered. Twee dagen later een veel rappere soortgenoot gefilmd. Als ik ooit nog eens redelijke wifi heb, zal ik het filmpje hier plaatsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.