Kromme tenen

      Geen reacties op Kromme tenen

Puerto Natales

Ik vind efficiëntie belangrijk. Soms tot op het belachelijke. Want waarom moet alles per se efficiënt gebeuren? Ik kan me bijvoorbeeld de oude DDR nog herinneren. Lang niet iedereen had daar werk, maar ze hadden allemaal een baan. Dat is vanuit het oogpunt van bedrijfsvoering niet efficiënt, maar heeft weer andere voordelen. Denk ik. Is een keus.

Torres del Paine

Maar goed, ik hou van efficiëntie. En dan krijg je hier af en toe kromme tenen. Voorbeeld. Wij moesten een paar nieuwe elastieken hebben, met van die haken, om bagage achter op onze fietsen vast te maken. Wij naar de ferretería. De winkel bestaat uit toonbanken die in u-vorm zijn opgesteld. Van buiten loop je zo de U binnen. Rechts achter ontwaar ik de elastieken. Lelijk groen kleurtje, maar ja, weinig keus. Achter dat stukje toonbank zit een meisje verveeld op haar mobieltje te kijken. Na enig aandringen, is ze bereid de elastieken van de haak te nemen. Ik krijg ze echter niet zomaar mee. Nee, ze moeten naar een collega achter de toonbank aan de andere kant van de winkel. Dat mag ik dan wel doen, de elastieken naar haar toe brengen. Deze tweede mevrouw schrijft een bonnetje uit. Ik krijg van haar dat bonnetje, maar niet de elastieken. Ze legt uit dat ik met het bonnetje naar de mevrouw van de kassa moet. Dat doe ik natuurlijk. Ik betaal. Omgerekend iets meer dan 1 euro. De mevrouw van de kassa stempelt het bonnetje af. Daarmee moet ik terug naar de mevrouw die me het bonnetje gegeven heeft. Zij heeft inmiddels de elastieken in een papieren zakje gedaan. Na inspectie van het gestempelde bonnetje, krijg ik de elastieken mee. Met kramp in mijn tenen loop ik weer naar buiten.
PS In een drankenhandel was er nog een vierde persoon bij betrokken. Een joviale man liep binnen de U rond en begeleidde mij van de ene toonbankbediende naar de andere. Nu wordt er op een fles drank gemiddeld ook meer verdiend dan op een setje elastieken. Maar toch. De tenen blijven krom staan.

Guanaco in ruste.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.