Wetenswaardigheden

      1 reactie op Wetenswaardigheden

Puerto Natales

– gisteren met de bus van El Calafate (Argentinië) naar Puerto Natales (Chili) gegaan. Waarom? We moeten hier maandag de ferry naar Puerto Montt nemen (4 nachten, 3 dagen). Ik had keurig op tijd geboekt via hun website, maar geen bevestiging gekregen. Om dat de service via de email ongeveer net zo beroerd verloopt als de gemiddelde wifi-aansluiting, hebben we maar besloten op tijd hier naar toe te gaan om op het kantoor van de Navimag een en ander te regelen. Is gelukt! Het is alleen nog onduidelijk of onze fietsen mee kunnen….

– Puerto Natales is onze meest zuidelijke bestemming. Zoals Campbell River op Vancouver Island onze meest noordelijke was.

– we zijn op 5 augustus gaan fietsen vanuit Nanaimo. Op 4 februari, precies na een half jaar, gingen we door de grens van 10.000 km. Inmiddels hebben we er meer dan 11.000 op zitten. Met ruim 107.000 hoogtemeters.

– pech? Na slechts één lekke band tot aan Santiago, hebben we er daarna nog 3 gehad. Nog steeds geen gek gemiddelde. Verder nog verroeste derailleurkabels, waarschijnlijk door mijn zweet! En een weggewaaide binnenzool van mijn linkerfietsschoen. Tja, het waait hard, hier in Patagonië! Al met al niet slecht voor 7 maanden op reis.

– koffie. Snap ik niks van. Op dit continent verbouwen ze uitstekende koffie. Want doen de Chilenen: die drinken massaal Nescafé. Echt waar! Ik moet moeite doen om aan goeie koffie te komen. Maar het kan nog erger. De Argentijnen branden hun koffiebonen met 10% suiker! Geen wonder dat bijna iedereen hier aan de thee gaat. En wel mate. Je gooit een mate-beker vol met een speciale thee, yerba. Heet water erop en via een pijpje leeg lurken. Doen ze de hele dag.

 

 

1 gedachte over “Wetenswaardigheden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.