Uitstapjes

      4 Reacties op Uitstapjes


Gletsjer Exploradores

We hebben een sabbatical. En dat is niet hetzelfde als een vakantie. Vind ik. Ik ben het met je eens dat het ook geen werk is, hoewel ik het soms zwaar heb. Een sabbatical is juist bedoeld om even af te kicken van de stress van werk. Nou kun je beweren dat vakantie daar ook voor bedoeld is, maar waarom bestaat een sabbatical dan? Het zit hem deels in de frequentie. Als je bijvoorbeeld in het onderwijs werkt, of je partner doet dat, of je kinderen zitten op school, dan zijn de vakanties duidelijk begrensd. Je zorgt er maar voor dat je in de herfst, of met kerst, of met krokus, of met tulp of met de grote vakantie bijkomt van je dagelijkse stress. Best vaak per jaar toch? Maar die discussie wil ik hier niet aangaan. Wat je in al die vakanties niet weggemasseerd krijgt, kun je eens in de zoveel jaar in een langere periode proberen weg te krijgen. En dat noemen we dan een sabbatical. Lagere frequentie dus, en meer keuze wanneer je zo’n werkpauze neemt. Niet hetzelfde als vakantie. En zo voelt het ook niet. Behalve als je net als wij gisteren en vandaag deden, een uitstapje maakt. Gisteren naar de uitgesleten marmeren formaties van de de capillas, de tunnel en de cathedral de marmol. Fraaie formaties net in of aan de rand van het prachtige Lago General Carrrera.

Capillas de Marmol

Of zoals vandaag, een trektocht over de gletsjer Exploradores. Dan ben je even verlost van de dagelijkse stress (?) van het fietsen en ergens aan moeten komen. Je kunt je laten leiden door een gids in een totaal andere wereld. Samen met andere mensen die ook meer of minder hun stress onder controle willen krijgen. Of gewoon graag willen reizen. Ik durf te stellen dat vakantie werkt. Ook al is het maar één dag. Zo kon ik me vandaag over geven aan de aanwijzingen van Javier, onze gids op het ijs. Hij vertelde gisteren wat ik mee moest nemen, legde me uit hoe ik me aan moest kleden vandaag en bond mijn ijzers onder toen we eenmaal echt het ijs op gingen. Hij gaf aan wanneer we het beste even konden pauzeren, had interessante informatie en bepaalde de route. Geen discussie, niet nadenken. Heerlijk, zo’n dag vakantie. Hij verleidde Annette en mij zelfs tot een leuke foto met ons 2-en in een gletsjergrot. Mede op aandringen van Amicia, een leuke jonge Vlaamse meid die ook mee was. Twee dagen uitstapjes, twee dagen vakantie. Morgen weer “aan het werk”. Als het weer het toelaat. Regenverlet hangt in de lucht.

De Rio Nef (grijs) komt bij de Rio Baker (turkoois).

4 gedachten over “Uitstapjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.