Hoe is Chili (2)

      Geen reacties op Hoe is Chili (2)

Reserva Nacional Federico Albert

Vandaag, vrijdag, weer een camping in een Reserva Nacional gevonden. Dat hebben ze hier best goed geregeld. Het zijn mooie, ruime en rustige campings. Het is hier nu hoogseizoen, maar daar merk je niks van. Je betaalt iets voor het kamperen en iets voor de entree in het park. Als buitenlander nog een beetje extra. Dan krijg je een ruime plek in de natuur. Met stromend water (drinkbaar), een picnictafel, vuurplaats, een lamp en een stopcontact. Dat laatste is ideaal om je gps op te laden. Of je telefoon, of je tablet, of je e-reader. Je neemt tegenwoordig wat mee op vakantie. Je krijgt ook schone toiletten en een douche. Hier in Federico Albert maar liefst drie douches en drie wc’s per geslacht. En dat op 12 plaatsen. Helaas wel koude douches. Dat blijft even doorbijten. Veel campings zijn er niet, maar genoeg om je geen zorgen te maken. Desnoods kamperen we een keer aan het strand of in een bos. Gisteren in Constitución gestaan.  Of eigenlijk een baai net buiten het stadje. Prachtig. Hoge steile rotsen, grotten en doorgangen er in. Zwart strand en heel veel vogels. Daar 2 andere fietsers ontmoet. Een Engelsman, wiens naam ik ben vergeten. Alleen op pad, want zijn vrouw houdt niet van kamperen. Heeft ie al vaker gedaan. Was op de weg terug want zijn schoonvader wordt 93. Hij had beloofd daar bij te zijn, in Denemarken. Goeie tips van hem gehad. En Johan, uit Bremen. 23 Jaar en al 4 jaar weg uit Duitsland. Veel gereisd. Ook lang gewerkt in een weeshuis in Columbia. Pas 10 maanden aan het fietsen, maar helemaal verslaafd. Hij heeft zijn fiets laten bouwen in Columbia ($ 25,-). Heeft daar ook zijn fietstassen laten maken. Gaat ook naar het zuiden, maar heeft oma beloofd op haar 80ste verjaardag in Duitsland te komen. In mei. Is zwaar aan het nadenken wat hij daarna moet doen. Als hij nu niet gaat studeren, dan waarschijnlijk nooit meer. En wat betekent dat? Daar heb je het dan over ’s ochtends bij het ontbijt.

Onderweg naar Los Angeles

Inmiddels is het zondagavond (weinig wifi hier in Chili). Het leek ons leuk langs de rio Itata te kamperen. Helaas, geen geschikt plekje kunnen vinden. Dus nu ergens wild kamperen. Dat is heerlijk rustig. Zeker vergeleken met gisteren. We kwamen op tijd aan in Cobquecura. Er zou geen camping zijn maar wel een Hospedaje. Leek me wel wat. Helaas vertelden ze bij de toeristinfo dat er wel degelijk een camping was. Wij er op af. Ons tentje stond nog maar amper, of op meerdere plekken ging de kofferbak open. Rampestamp-muziek met Spaanse teksten. Wij hadden de pech dat naast ons drie tentjes met jongeren stonden. En links en rechts nog zo wat. De Appel op Terschelling, maar dan zonder alle kratjes bier. Ten eerste drinken ze hier mix-drankjes, ten tweede staan ze hier maar één dag. Namelijk de dag dat wij er ook zijn. Maar goed, afgezien van één jankende hond bij een boerderijtje, is het hier nu stil. Vrij kamperen valt hier overigens niet mee. Vrijwel alle grond is van iemand. En die iemand heeft de boel hermetisch afgesloten. Ik ga ervanuit dat we straks, in de bergen, wat meer ruimte krijgen.

We komen regelmatig cowboys tegen. Deze 2 waren een zondags wandelingetje aan het maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.