Afspraak

      6 Reacties op Afspraak

Kerstavond in Santiago de Chile. Graadje of 25 en de zon gaat pas onder rond 21 uur. Nog geen kerstgevoel. Al voor wij vertrokken voor onze fietstocht wist ik dat ik voor het hele jaar maar één afspraak had staan: Bas en Selma zouden op 22 december naar Santiagio komen. Om met ons de feestdagen door te brengen én onze beide verjaardagen mee te vieren. Prachtplanning! En het is gelukt. Bas en Selma zijn er (en dat is een mooi kado!). Annette en ik zijn er ook. Zelfs onze bagage en fietsen zijn er. Dat lijkt logisch, maar was even spannend. Op Guadalajara hadden we bijna 2 uur vertraging. Voor ons niet erg, want dat ging van de tijd af die we anders in  Mexico City moesten wachten, 3 uur. Vraag was of er genoeg tijd was om onze bagage en fietsen over te hevelen naar het goede vliegtuig. Antwoord: ja! Nog een plusje voor de Mexicanen.

Voor mijn gevoel is nu de eerste helft voorbij. De eerste helft van onze reis dan. Maar gelukkig is dat niet zo. We zijn “pas” 4,5 maand onderweg. Tijd om even de balans op te maken. Dit is per slot de tijd van het jaar voor lijstjes.

We hebben 8295 kilometer gefietst en 73106 hoogtemeters overwonnen. En dat in 107 fietsdagen. Dat betekent 77,5 km/dag met gemiddeld 683 hoogtemeters. In Canada 964 km met 10155 hm. De VS 4295 km met 40259 hm en Mexico met 3036 km en 22692 hm.

Pech gehad? Altijd leuk toch!? Valt enorm mee. Eén gebroken kabel (voorderailleur, Ton). Een paar haakjes en boutjes van de Ortlieb voortas van Ton. Eén lekke band (Annette) op de allerlaatste dag in Mexico. We hoefden slechts 5 km van ons hotel naar het vliegveld in Guadalajara. Effe oppompen bleek genoeg. Reparatie volgt in Santiago. En 2 (twee!) petjes verloren (Ton natuurlijk). Inmiddels heb ik in Santiago een prima nieuw petje gevonden. Er was wat commentaar op de kleur, maar ik denk dat ik nu een functioneel petje heb. Prima voor de kilometers in het hooggebergte. Goede afdekking van nek, oren en voorhoofd. En even prima bruikbaar later in NL mocht het Nederlands elftal ooit nog meedoen aan een Europees of zelfs Wereldkampioenschap voetbal.
Nieuwe pet!

6 gedachten over “Afspraak

 1. Marianne

  Geweldig petje Ton, Annette raakt jou zo in ieder geval niet kwijt . Knap wat jullie tot nu toe al fietsend hebben afgelegd, wat stoer!!
  Fijne dagen met elkaar, geniet er van.

 2. Annemieke

  Wat een mooi avontuur beleven jullie daar
  Voor nu lekker genieten van elkaar
  Hele gezellige feestdagen en weer veel fiets plezier in het nieuwe jaar
  Liefs Annemieke

 3. rita

  Deze pet niet verliezen, Ton. Even een touwtje eraan maken, zodat hij ook onder de kin kan.
  Zo’n functioneel exemplaar vind je de komende maanden vast niet nog een keer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.