Vasteland

      2 Reacties op Vasteland
Ibis, kaalkopooievaars en reiger. Agua Verde.

Ibis, kaalkopooievaars en reiger. Agua Verde.

Afgelopen zondag in La Paz aangekomen. Meteen naar Tuly, de warmshower-host. Tuly is een leuke vrouw die graag fietsers ontmoet in haar ruime huis in La Paz. Na kennismaking en wat kletsen (wij oefenen Spaans, zij verbetert en vult aan), gaan we eten in zo’n tacotentje, redelijk in de buurt. Prima eten. Leuke ober. Maandag de dag begonnen met goeie koffie (eindelijk weer!) en plannen maken. We besluiten nog een dag in La Paz te blijven. Dan de nachtboot te nemen naar Mazatlan om vervolgens ook daar een dag te blijven. Dus ontmoeten wij ’s avonds de 4 meiden uit Toronto weer. Even later komt ook Evan nog aan. Een jongen uit Colorado die hier al eerder was. Zijn fietsmaatjes zijn al weer verder, hij heeft nog een bezoekje in het Zuiden afgelegd en gaat ze nu inhalen. Twee meiden (Haley en Sarah) blijven fietsen en gaan dinsdag ook met de boot. De twee anderen (Paulina en Amelia) vliegen vanaf hier naar Yucatan om te gaan trekken. Ook Evan gaat met de boot van dinsdag. Allemaal zijn we benieuwd hoe het zal zijn op het vasteland. Sommigen “kenners” benadrukken dat het goedkoper is, anderen dat het drukker, gehaaster is dan in Baja. We gaan het zien.

Haley, Annette, Evan, Ton, Rick en Sarah.

Haley, Annette, Evan, Ton, Rick en Sarah op de ferry.

Mazatlan heeft een verrassend leuk historisch centrum, pal tegen de Malecón, de boulevard langs zee. We hebben (tip van een warmshowerhost die ons niet kon ontvangen) een leuk Hostal tegen dat historisch centrum aan. Beter kan niet. Goedkoper? Ja, kost slechts 15 euro inclusief ontbijt van fruit, koffie en zelfgebakken bananenbrood.

Vandaag dan weer gaan fietsen. Stad uit is altijd even zoeken, maar we komen door prachtige buurtjes vol met straatleven. Daarna even langs de drukke 15, gelukkig wel met brede vluchtstrook. Bij eerste dorp rechtsaf en vervolgens een prima weg door landbouwgebied. Gewoon mais en aardappelen, maar langs de kust ook kokosplantages en garnalenkwekerijen. En later heel veel mangobomen. Langs een prima strand aan de Stille Oceaan, waar niemand is. Het is er echt stil! Dan weer land inwaarts en ineens zitten we in een vogelreservaat dat er geen is. Witte pelikanen, alle soorten reigers, kaalkopooievaars en ibissen. Zomaar, overal, alsof het normaal is! Veel vriendelijke mensen onderweg, landarbeiders. Fietsend, op de brommer of met velen achter in de pickup. Allemaal zwaaiend. En als je dan ziet hoe sommigen wonen, snap je niks van die vrolijkheid. Druk, gehaast? Niks van gemerkt. Voorlopig bevalt het vasteland prima!

Kaalkop en ibis

Kaalkop en ibis

2 gedachten over “Vasteland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.