Kerken

      2 Reacties op Kerken
Eiffelkerk in Santa Rosalia

Eiffelkerk in Santa Rosalia

Ik ben niet gelovig. Noch ben ik aanhanger van enige religie. Maar ik loop wel vaak een kerk binnen. Ik weet niet of dat komt door de opvoeding of door het feit dat er zich best veel belangrijke gebeurtenissen hebben afgespeeld (huwelijken, begrafenissen, doop). In ieder geval loop ik ook in Mexico regelmatig een kerk binnen. In Baja hebben de grotere plaatsen een eigen Mision. Dat is een kerk met bijgebouwen van de Jezuieten. Die zijn eind 17e eeuw begonnen met de kerstening van Baja. Met behoorlijk succes. Hun eerste Mision was in Loreto. De mooiste staat in San Ignacio.

Mision San Ignacio.

Mision San Ignacio.

Een bijzondere is de kerk in Santa Rosalia. Deze is ontworpen door Gustav Eiffel (van de toren). En door hem gebouwd, grotendeels in gietijzer. In stukken verscheept naar Santa Rosalia en daar nu nog te zien.

Hoe verder we naar het zuiden gaan, hoe uitbundiger de religieuze uitingen. Niet alleen worden de kapelletjes en kerkjes steeds groter en feller van kleur, ook worden de gedenktekens voor verkeersslachtoffers steeds opvallender. Maar eens zien of dat op het vasteland ook zo is.

De kerk voor Santa Rita. In Santa Rita.

De kerk voor Santa Rita. In Santa Rita.

SAMSUNG CSC

Ter nagedachtenis aan….

2 gedachten over “Kerken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.