Las cuatras mujeres de Toronto

      2 Reacties op Las cuatras mujeres de Toronto

11182902-2188x1459

Zo werden ze aangekondigd. Al in San Felipe. Robert, onze Warmshowers-host heeft een paar maanden geleden een maatje warm gemaakt voor het idee van Warmshowers. Deze Berry krijgt nu naar verluid 4 meiden uit Toronto op bezoek. En dat is wat in het snowbird-wereldje. Ook fietsten er 2 Amerikaanse jongens rond, onze Duitse vrienden en zo nog wat. Veel meer fietsers dan we al die maanden voorheen gezien hebben. Op Vancouver Island eigenlijk elke dag wel een of twee. Daarna Marcel, op weg naar Ovando, en later in Yellowstone meerdere (waaronder Alice en Jeff). Sinds San Felipe al 12! Niet helemaal toevallig natuurlijk. Vrijwel alle fietsers volgen min of meer de Panamerican Highway. Die loopt langs de kust en gaat via San Diego en Tijuana Mexico in. Daarna nemen de meeste fietsers highway 3 vanuit Ensenada en die komt een stuk boven San Felipe uit op de 5. En dat was onze route. Vanaf San Felipe volgt iedereen dezelfde route (de 1) tot aan La Paz. Dus komen we elkaar regelmatig tegen. Zo ook de 4 vrouwen uit Toronto. Zij hadden in San Felipe ook al verhalen gehoord over “the Dutch couple”. Van de snowbirds natuurlijk. Het duurde uiteindelijk tot San Ignacio tot we elkaar ook echt ontmoetten (Casa de Cyclista). Vervolgens hebben wij in Santa Rosalia geslapen en zij er net buiten. Toen wij ons installeerden op Santispak vetrokken zij een dag later naar een volgend strand. In Loreto hebben zij een rustdag genomen en hebben we even gekletst toen zij vertrokken uit het hotel en wij nog boodschapen moesten doen. Toevalig hebben we die dag op dezelfde plek geluncht (Liguï). Zij wat langer dan wij en zijn we uiteindelijk op dezelfde plek gaan slapen. Omdat zij een wat aparte manier van reizen hebben, weet je nooit of en wanneer we ze weer zien. Toen wij in Ciudad Constitucion aan kwamen, zagen we hen weer fietsen Wel de andere kant uit…. Toen we eenmaal gedoucht hadden en voor een boodschapje de stad ingingen zaten zij op het terras van de Mexicaanse Starbucks (Star Coffee). Niet vanwege de koffie (waar ik op af kwam) maar vanwege de goede wifi. Zij kunnen dan uren op zo’n plek rondhangen. Wachtend tot de zon wat minder fel is en intussen bedenkend wat ze zullen doen: verder rijden of niet. Het zijn 4 meiden die net afgestudeerd zijn aan de universiteit van Toronto en nu na willen denken over hoe verder met hun leven. Ze hebben voor gemiddeld $100,- een fiets gekocht en zijn gegaan. Als ze het wat zwaar vinden gaan ze liften en dat lukt wonderwel. Zelfs met z’n vieren in één pickup. Twee gaan er stoppen in La Paz (en dan nog wandelen in Yucatan), twee fietsen door naar Mexico City. Eén van hen wil kijken of ze daar niet kan blijven en gaan werken. Gisterenavond belandden we bij een leeg restaurant. Het is ooit iets geweest en zal misschien ook wel weer iets worden, maar nu is het niets. Het wordt beheerd en bewaakt door een echtpaar met een zwaar gehandicapt zoontje (fysiek en mentaal). Mensen die weinig te besteden hebben, maar wel hun sinasappels met ons delen. Als de vier dames na het fietsen wat rekoefeningen doen, inclusief handstand, gaat het zoontje uit zijn dak. Vervolgens is het een kippenhok tot pakweg 20 uur. Dan wordt de wekker om 5:30 gezet, want ze willen fietsen vanaf het eerste daglicht totdat het ze te warm wordt. Waar ze vandaag uiteindelijk naar toe zijn gegaan, weet ik niet. Maar we gaan ze nog wel zien vóór La Paz. Leuk om deze mensen te ontmoeten!

Alexandra en Wolfgang

Alexandra en Wolfgang

2 gedachten over “Las cuatras mujeres de Toronto

    1. Ton Oudenhuijsen Auteur bericht

      Hoi Annibeth, we zijn net in La Paz aangekomen. Blijven hier een paar dagen vakantie vieren. Dan naar het vasteland om op 20 december van Guadalajara naar Santiago te vliegen. Vandaar fietsen we weer vrolijk verder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.