Close encounter #4

      Geen reacties op Close encounter #4
Walvishaai. Bahía Concepcion.

Walvishaai. Bahía Concepcion.

Gisterenavond met Alexandra en Wolfgang gegeten in het restaurantje op ons strand. Lekker verse garnalen “al ajillo” (knoflook). Was gezellig. Meteen maar besloten om er hier nog een dag aan vast te knopen. Tijd genoeg om in Guadalajara te komen. Nog even genoten van de vrijwel volle maan boven de baai. ‘s Ochtends vanuit de tent gekeken naar de zonsopkomst en daarna nog even blijven liggen. Uitslapen zeg maar. Zo tot ongeveer 7 uur. Vervolgens koffie gemaakt en lekkere broodjes erbij die de man van het restaurant gisteren gebakken heeft. Dan komt onze buurman, Mike, naar ons toe. Hebben we zin in een tochtje met zijn boot. Half uurtje of zo, voordat de wind aantrekt. Lijkt mij geweldig. Graag dus. Misschien, zegt Mike, zien we wel een walvishaai. Dan heb je mij op het puntje van mijn  stoel. Het begint met een dolfijn die voor ons onderduikt, een paartje visarenden op hun nest, vissende pelikanen. En dan, ja hoor, een walvishaai! Twee zelfs. In de Bahia Coyotes. Samen met wat kayakkers genieten we van deze enorme vissen. Er komt nog een motorbootje bij en Mike besluit dat  we verder gaan. Even langs een onbewoond eilandje waarop Dead Dog Beach ligt. Een aantal mensen, waaronder Mike, heeft hier hun hond begraven. In de heerlijk kalme baai nemen we meteen onze ochtendduik. Verfrist gaan we nog even terug naar Coyotesbaai. Daar voeren de 2 walvishaaien een prachtige show voor ons op! Volkomen op hun gemak zwemmen ze tussen ons en de kayaks door. We krijgen zelfs een keer zwiep van de staart van een van hen. Op dat moment realiseer ik me dat het weliswaar aantrekkelijk lijkt om met ze te gaan zwemmen, maar dat een zwieper met zo’n staart vervelend af kan lopen. Ze zijn toch wel erg groot en sterk. Opeten zullen ze me niet. Ik ben alleen maar Ton, geen plankton.

11152794-3000x2000

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.