Kamperen in Mexico

      4 Reacties op Kamperen in Mexico
Playa Santispak

Playa Santispak

Sommigen van jullie zullen het wel gniffelend kramperen noemen. Met zo’n klein tentje beetje primitief doen. Helemaal ongelijk heb je dan niet. Het is natuurlijk niet altijd leuk. Maar toch wel vaak. Toegegeven, ik vond het spannend hoe dat in Mexico zou gaan. In de voorbereiding kon ik niet veel campings vinden in Baja. Zouden we dan meer hotelletjes moeten nemen? Maar ja, die zijn ook niet overal. Inmiddels zijn we 2 weken in Mexico en is een en ander duidelijk. Er zijn inderdaad niet veel campings en nee, lang niet overal hotelletjes. Maar overal waar we gevraagd hebben of we ergens een tentje op konden zetten, werden we meteen geholpen. Tot op heden bood iedereen aan om dat ter plekke te doen. Naast de winkel, in de bar, achter het huis, bij het hotel of (hoogte/dieptepunt?) bij het benzinestation (“veilig meneer, wij zijn 24 uur open”). Zeer veel vriendelijkheid en gastvrijheid. Kunnen wij nog wel iets van leren. Iemand in Nederland al eens gevraagd bij een Shellstation of je daar je tent op mocht zetten? Het zou bij mij niet opkomen. En nu dan aan het strand. Playa Santispak aan de Bahía Concepcion. Geen douche, maar wel de zee. Een restaurantje met een eigenaar die een paar keer per week verse broodjes bakt (vandaag!) En ons een stuk pas gebakken bananenbrood meegeeft. Gisterenavond de snerpende schreeuw van de visarend die nog één vis wil vangen voor de avond valt. De meeuw die met een grote schelp in zijn bek omhoog vliegt. Tot zo’n 10 meter. Dan laat hij de schelp vallen op een hard stuk zand. De schelp springt open en de meeuw peuzelt hem op. Of ‘s ochtends tegen zevenen, als de zon opkomt, de prachtige tinten oranje. En even later de dolfijnen die op jacht zijn naar de eerste visjes van de dag. En dan vergeet ik nog de grandioze opkomst van de maan. De zogenaamde supermaan, die op mij redelijk normaal overkomt. Maar die zoveel licht geeft dat de lokale reiger de hele nacht blijft vissen. We hebben afgesproken dadelijk te gaan eten in ons restaurantje. Al even aangekondigd bij de eigenaar, anders is ie misschien gesloten. Samen met onze Duitse vrienden Alexandra en Wolfgang, die we nu al een hele week regelmatig tegen komen. Zij zijn in juni in Alaska begonnen en stoppen in Guadalajara. Zij willen de route Alaska-Vuurland in 4 opeenvolgende jaren afleggen. Leuk stel. Is dit kramperen? Laat mij dan nog maar even.

4 gedachten over “Kamperen in Mexico

  1. Sander Blok

    Hallo Ton en Annette, heerlijk om jullie verhalen te lezen. Wat goed dat jullie dit samen doen. Erg leuk alle ontmoetingen met mensen en dieren. De plankton grap was erg sterk! Fijne zondag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.