Baja taxi

      3 Reacties op Baja taxi
Baja taxi en Ton

Baja taxi en Ton

Nog in Yuma had ik een verzoek gestuurd naar een “warmshowers-host” (je weet wel, zoals Karin en Bill in Pahrump, voor en door fietsers). Robert Brick zou in, of vlakbij, San Felipe wonen. Was een beetje onduidelijk. Maar goed, wij op weg. Zoals je uit de vorige blogberichten kunt afleiden, hadden wij tot San Felipe geen wifi meer. Nou bestaat San Felipe uit 3 stukken. Het Noorden (een kilometer of 8 buiten San Felipe) bestaat voornamelijk uit Ranchos en Campos. Wat ik er van snap, is dat een Rancho een soort bungalowdorp is en een campo meer een RV-park. Nou wil het geval dat veel Campo-bewoners starten met een lap grond te kopen. Daarop parkeren ze hun RV. Vervolgens bouwen ze er een afdak boven (in de zomer loopt de temperatuur hier op tot boven de 40 graden). Daarna breiden ze hun bouwwerk uit en halen op enig moment hun RV weg. Dan wordt het een volwaardige woning. Vergunning niet nodig 😊. Dat heeft Robert ook gedaan. Mooi huis. Mooie tuin. Op de Campo Ocotillos, pal aan zee. Wij zijn er, op onze weg naar San Felipe, langs gereden. Onwetend, want bordje ontbrak. Zo kwamen we in het dorp uit. Tot onze verbazing hadden we bij onze koffie WiFi. Pas toen wist ik dat we welkom waren én waar we moesten zijn: 8 km terug. No problema, het was nog vroeg. Zo’n Campo herbergt vooral Amerikanen. Pensionados. Sommigen komen alleen in de Amerikaanse winters. Dit zijn de zg. snowbirds. Die kennen wij natuurlijk ook. Wie kent er niet iemand die in de wintermaanden naar het zuiden van Spanje afzakt?  Ik toevallig niet, maar ik ben waarschijnlijk een uitzondering. Een stad als Yuma heeft zo’n 100.000 inwoners. In de zomer. In de winter loopt dat op tot meer dan 300.000! Robert is dus begonnen als snowbird en woont hier nu permanent. Het is een erg aardige man van 69 inmiddels. Alleen. Hij was al gewend om fietsers in San Felipe aan te spreken en ze slaapruimte aan te bieden. Toen één van die fietsers hem vertelde van Warmshowers, is hij daar meteen lid van geworden. En zo zijn wij bij hem uitgekomen. Behalve een gewone auto (Toyota Yaris) heeft hij een strandauto, een Jetta, een busje én zijn Baja Taxi. Een oude Dodge volledig omgebouwd en beschilderd door een lokale artiest. Hij kan er rustig de sleutels in laten zitten in de stad. Er is er maar één van en die is van hem. We hebben er dus al weer anderhalve dag rust opzitten. Heerlijk! Wasje  gedaan, goed gegeten en gedronken. Morgen (zaterdag) op weg naar het wat meer verlaten deel, ten zuiden van San Felipe. Minder toeristen en snowbirds, meer natuur. En voorlopig nog langs de azuurblauwe kust van de Zee van Cortes.

De lokale fietsenmaker. Leuke vent.

De lokale fietsenmaker. Leuke vent. Weinig nieuw spul, maar volgens mij kan hij alles repareren.

3 gedachten over “Baja taxi

 1. Rob je broertje

  Blij dat ik nu weet wat Annette bij de taxi deed. Mooi avontuur waar jullie mee bezig zijn. Blijf er lekker van genieten. Doen wij ook van jullie mooie verhalen.

 2. Henriette van Bekhoven

  Wat een schitterende auto, daar wil ik ook wel in meerijden als de zon schijnt.
  Maar…………..ik zie niet wie de chauffeur is? Goede reis!

 3. Marianne

  Net met een kop koffie even weer jullie laatste avonturen gelezen. Prachtige verhalen weer, wat een reis! Hier heeft het vannacht gevroren (-2*C) en het blad valt nu ‘en masse’ van de bomen. Harken, harken, harken, ook hier is het heerlijk! Mooie reis verder! X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.