Te vroeg

      Geen reacties op Te vroeg
Dwars door de zoutvlakte (Salada).

Dwars door de zoutvlakte (Salada).

Juichen kun je te vroeg doen. Klagen ook. We begonnen woensdag op weg 2. Knakenweg. Geen discussie. Om de 2 meter een hobbel. Onverwacht grote gaten. Maar op een gegeven moment moesten we de 3 op. Stukken beter. Niet geweldig naar Nederlandse begrippen, maar ik pas me snel aan. Bij Oviedo Mota rechtsaf de vier op. Krijg nou wat: toch een soort vluchtstrook. En toen moest de 5 nog komen. De weg van Mexicali naar San Felipe. Daar moeten we toch nog zo’n 150 km overheen fietsen. Prachtig! Nieuw asfalt, brede (schone!) vluchtstrook en nauwelijks verkeer. En dan als toegift wind mee! Dus lekker doorrijden. Na bijna 160 km staan we bij El Chinero, waar de weg uit Ensenada op de 5 komt. Net op tijd, want de zon zakt al achter de bergen. Hier is een restaurant (Michoacan) en een controlepunt van de militairen. Buiten het restaurant (barretje is een betere naam) zit de eigenaar (stetson op) en zijn vriend. Lekker aan het bier. Natuurlijk mogen wij hier onze tent op zetten. Zoek maar een plaatsje. Dat was zo gebeurd. Dus nog even een biertje met de mannen drinken. Dat draaide uit op een soort Spaanse les. Met 2 heel verschillende docenten. De baas praat duidelijk en kent een paar engelse woorden. Hij is echter licht aangeschoten en kan daarom af en toe niet op een woord komen. Zijn vriend spreekt een volstrekt onverstaanbaar spaans. In het begin vroeg ik hem nog om een verduidelijking, maar dat haalde niks uit. Geen chocola van te maken. De baas was geheel tevreden met zijn leventje. Weg gegaan uit Mexicali om de drukte te ontvluchten. Grote lap grond. Allerlei bouwsels, oude autowrakken, versleten witgoed en onduidelijk apparaten. Twee honden en een stel kippen. Geen elektra, alleen via een generator. Geen telefoon, geen internet, geen vrouw. Geen stress dus. Zei de man.

Onze 2e "camping" in Mexico

Onze 2e “camping” in Mexico

Tja, soms moet je wat. Onze wc bij El Chinero.

Tja, soms moet je wat. Onze wc bij El Chinero.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.