Yuma

      Geen reacties op Yuma
Cindy en Tim. En wij.

Cindy en Tim. En wij.

Ik had tot voor enkele weken nog nooit van Yuma gehoord. Net als de meesten van jullie, schat ik zo. En nu zit ik hier al voor de 3e dag. En ik ga nog niet weg. Een paar toevalligheden hebben er voor gezorgd dat ik hier terecht ben gekomen. Om te beginnen had Tim, op de camping in Mammoth Hot Springs (Yellowstone), teveel chili gemaakt. We hebben toen een genoeglijke avond met Cindy en Tim in hun RV gehad. Gevolgd door een prettige ochtend met goed ontbijt en koffie omdat het zo regenachtig was. We hebben een beetje contact gehouden en kwamen er toen achter dat zij eerder dan gepland terug waren gekomen uit Minnesota. Eén van die thuizen is Yuma, Arizona, waar Cindy 1 en Tim 3 huizen heeft. Een ander thuis is San Diego. Onze oorspronkelijke planning was om via San Diego en Tijuana Mexico in te fietsen. Maar we hadden geen zin meer in fietsen door een grote stad. En San Diego en Tijuana zijn allebei groot. Kijkend op de kaart leek Yuma ook een optie. We zouden dan ook een druk stuk van highway 1 in Baja California kunnen overslaan. En misschien even bij Tim en Cindy langs gaan. Nou, dat is gelukt.
We hebben een stukje de stad in met een shuttle bus service gedaan. Fietsen op de freeway mocht echt niet. Ze waren aan de weg aan het werken. Maar als we een nummer zouden bellen, zouden ze ons komen halen. Helaas trof ik iemand die net aan zijn eerste werkdag was begonnen. Denk ik. Het kostte het totale beltegoed van Annette voor we er uit waren. Dacht ik. Na nog even op mijn tablet de route bekeken te hebben, vreesde ik dat de bus naar de verkeerde afslag op weg was. Dus met mijn telefoon even teruggebeld. Ja, ging niet goed. Hij had onze locatie niet op zijn lijstje staan. Ik heb het nog even geprobeerd: ik sta hier bij een bord van jullie, waar op staat dat dit een shuttle-bus-pick-up-plaats is. Met een telefoonnummer dat ik net gebeld heb. Duizend excuses, maar of we toch aub naar de volgende afslag wilden fietsen. Vooruit dan maar. Vervolgens met een ruime gehandicaptenbus naar de stad. Yuma dus. Een stad met honderdduizend inwoners, maar een enorme oppervlakte. Nou wil het geval dat Cindy en Tim voor een paar dagen naar San Diego waren. Ze hadden geregeld dat de buren de voordeur open zouden maken. Maar ja, we draaien bij hen de straat in en wie komen daar aan rijden? Ze hadden de boel de boel gelaten (problemen met huurders in het huis van Cindy in San Diego). Het werd een zeer hartelijk weerzien. Een mooi huis dat ons aan Bonaire doet denken. Aan de rand van de woestijn. Uitzicht op een bergrug, prachtige sterrenhemels en wij onze eigen slaap- en badkamer. Wij gaan nog even niet verder fietsen …..

Shuttle service?

Shuttle service?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.