Timing

      Geen reacties op Timing
Typisch JT

Typisch JT

Als ik een afspraak heb met de tandarts, zeg om 9:00 uur, dan wil ik eigenlijk om 8:59 de wachtkamer binnen stappen. Dat is timing. Soms heb je ook per ongeluk een goede timing. Je hebt je een dag vergist in de afspraak met de tandarts, maar omdat er net op dat moment een afspraak is vervallen, wordt je toch geholpen. Dat eerste is me wel eens overkomen, dat tweede niet. In Joshua Tree had ik per ongeluk een goede timing. We kwamen om ongeveer 16 uur de campground Jumbo Rocks opgereden. Simpele campground zonder voorzieningen, zelfs geen water, alleen zo’n pot-boven-een-beerput-wc. Maar er stonden best wel wat mensen bij de selfservice-registratie. Ik zei tegen Annette: “Als jij jou even een formuliertje pakt, ga ik alvast een plekje zoeken”. Dat viel tegen. Een prachtige camping, met allerlei plekjes tussen rotsblokken, maar ramvol. Alle plekken zijn op “first come, first serve” basis. Als je een plekje gevonden hebt, hang je je betalingsstrookje aan het paaltje dat bij dat plekje hoort. Daarop staat dan ook tot wanneer je de site hebt. Bij nummer 75 zie ik geen spullen staan. Ik zie ook zo gauw het paaltje niet. Even van de fiets af. Helaas, achter een bosje staat het paaltje en er hangt een papiertje aan. Terwijl ik weer opstap, zie ik bij nummer 73 een pickup wegrijden. Er hangt geen papiertje aan het paaltje. Snel mijn fiets daar geparkeerd en op Annette gewacht. We hadden (om 16 uur!), de allerlaatste van meer dan 100 plekken, op één van de 8 vrije campings in Joshua Tree. Op een gewone donderdag. Per ongeluk een geweldige timing. Vervolgens rijden de potentiële kampeerders nog tot 2 uur ‘s nachts langs. Allemaal wanhopig op zoek naar dat ene plekje. Rond een uur of 7 ’s avonds komt een vrouw naar ons toe. Zij is met haar zus, en een kleine van 6 maanden een lang weekend weg. Of wij ‘s ochtends weer vertrekken? Ja. Kunnen we dan jullie plekje overnemen? Natuurlijk. Maar ze kunnen er nu ook al bij komen. We gebruiken “onze” parkeerplek toch al niet, daar kan hun pickup staan. En er is plek genoeg voor een tweede tentje, voor moeder en kind. Als dank krijgen wij van hun een fles wijn (“die hebben jullie vast zelf niet meegenomen”). Overigens vertelt een van de zussen dat zij tot voor 4 jaar elk jaar naar Joshua Tree kwam. Vaak om te klimmen, een populaire bezigheid hier. Nog nooit heeft zij meegemaakt dat de er geen campingplek te vinden was. Vandaag hebben ze 2,5 uur rondgereden, langs alle campings, voor ze bij ons konden staan.
‘s Ochtends twijfel ik even of ik eerst mijn hele fiets optuig, of toch eerst even naar de wc zal gaan. Ik besluit eerst mijn fiets op te tuigen. Even later, op weg naar de wc, zie ik de overbuurman midden op de weg staan. Hij wijst. Er loopt een tarantula over de weg! Prachtig. Die zou ik nooit gezien hebben als ik eerder naar de wc was gegaan. Nog meer goede timing per ongeluk.

Tarantula

Tarantula

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.