Muggen en Beren

      1 reactie op Muggen en Beren

Muggen-Beren: 1-1

Na een trage start het dorp in. Prima ontbijtje bij een ambachtelijke bakker. Daarna inkopen doen. Bovenaan het lijstje van René stond berenspray. In de vissen-en-jagen winkel werden we geholpen door de zoon van de “chief biologist” van park me-zus-me-zo. Dus behalve berenspray hebben we ook geleerd hoe je angstig gedrag van een beer kunt onderscheiden van agressief gedrag. Vooral belangrijk voor je eigen reactie. Duidelijk is dat je het maar één keer verkeerd kunt doen. Daarna nog muggenspray gescoord (bovenaan mijn lijstje), water en repen. En toen op pad. In de eerste 5 km meteen zo gezweet dat ik de rest van de dag nauwelijks meer geplast heb. Daarna prachtige route gefietst langs meertjes en indrukwekkende bergen. Eerste hoogtepunt was een badende eland. Ik was er al voorbij gefietst. Het was ook zeker 100 meter van de weg af en leek een groot rotsblok. Maar toen René voorbij kwam, haalde eland net zijn kop uit het water. Hij bleek steeds voor ruim een minuut met zijn kop onder water te gaan. Aan het vissen? Sleutels kwijt?
Op een brug over een riviertje zitten lunchen. Zelf koffie gezet en broodjes van de bakker erbij. Hier begonnen de muggen al te vervelen. Ik blij met mijn muggenspray. Verder naar Trading Post Boulton. Voorlopig de laatste winkel. Daar nog wat eten en drinken ingeslagen. Erg veel opdringerige muggen. Daar rees bij mij ook het idee om een score bij te houden. Hoeveel last heb ik van de muggen, hoeveel van de beren. Twee scores mogelijk die per dag toebedeeld worden. Een punt voor overlast, nul punten bij geen overlast. Lekker simpel, en ik ben scheidsrechter.
Na de Trading Post wilden we de Elk pass over. Dan zouden we daarna ergens in de afdaling een kampeerplek zoeken. De Elk pass begint pittig. Zo pittig dat we allebei van de fiets moesten. Een fiets mét zo’n 18 kilo bagage omhoog duwen is geen lolletje. Dat is enorm zweten en daar houden die k-muggen weer van. Het werd zo erg dat ik halverwege mijn fiets aan de kant heb gegooid en alles overhoop heb gehaald om mijn muggenspray te vinden. Dat hielp. René stond inmiddels boven te wuiven. Ik moest zachtjes doen en komen kijken. Hij zag iets. Kom ik boven zie ik 50 meter verder een beer rondstruinen. Een heuse Grizzlybeer! Hij was in de berm van het pad lekker besjes aan het eten. Onverstoorbaar. Hij had René wel gezien toen deze boven kwam, maar het interesseerde hem geen bal dat wij daar stonden. Wij waren wel op onze hoeden en stonden gebiologeerd te kijken, met de berenspray in de aanslag. Maar ja, wat moet je vervolgens doen? Ik durfde niet langs die beer te fietsen. Grizzlyberen staan bekend als “touchie”. Hetgeen zoveel betekent dat hun onverschilligheid voor mensen in één klap om kan slaan naar agressie als er iets gebeurt dat hun niet zint. Uiteindelijk zat er niets anders op dan terug te gaan naar de Trading Post, waar ook een camping is. En nu maar hopen dat die beer morgen ergens anders bessen gaat eten. Muggen-Beren: 1-1.

1 gedachte over “Muggen en Beren

  1. Miria

    Ik deel jouw fobie voor deze zeer irritantie vliegende (bleven ze maar vliegen..) zoemende pestbeesten. Mijn benen zien er niet uit! En dat ondanks de DEET. Komt waarschijnlijk inderdaad vanwege het zweten. Hard werken he? Niet werken…. op het werk zweet jij waarschijnlijk ook niet zo hard…?
    Hopelijk gaat de hoeveelheid K-muggen zich in aantallen gelijkstellen aan de beren. Scheelt een gehoop gejeuk en bulten. Sterkte en veel succes verder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.