Saai

      2 Reacties op Saai
High desert. Saaie weg.

High Desert. Saaie weg.

Voor de tweede opeenvolgende dag 129 km gefietst. Door wat ze hier de High Desert noemen. Nou valt dat High wel mee: zo rond de 900 meter. Dat Desert klopt wel: veel zand met lage struiken. Ik moet bekennen dat ik het saai vond vandaag. De Desert heb ik wel een keer gezien. En zeker als je jezelf verplicht om zo lang te fietsen. Want dan heb je niet veel tijd om effe te stoppen en op zoek te gaan naar pakweg een schorpioen. Fietsen door het eindeloze landschap. De dorpjes beginnen ook op elkaar te lijken. Daar wil je nog niet dood gevonden worden. Gisteren moesten we die 129 wel doen. We wilden eigenlijk naar Barstow. Eerst via dirtroads door de woestijn, maar die bleken niet begaanbaar met een fiets. Dus maar verder over de 395 tot Kramers Junction, tot de 58. Was ons ook aangeraden door de eigenaar van de failliete mijnbenodigdhedenwinkel in Johannesburg (bestaat echt, ligt naast Randsburg). Maar de highway 58 was te link. Druk, vrachtwagens en amper een vluchtstrook. Dus verder op de 395 tot Adalanto (als je nou érgens niet dood gevonden wilt worden….). Ook vandaag lukte het niet om een begaanbaar pad buiten de highway te vinden. Het is natuurlijk niet verrassend dat je zand hebt in de woestijn. En dat het af en toe een beetje mul is. Maar wat ook niet helpt is de nieuwe (?) hobby van de Amerikanen om over de woestijnpaden te crossen. Ze hebben heel veel trails daarvoor uitgezet en hele gebieden daarvoor bestemd. Ze noemen dat trails voor Off Highway Vehicles (OHV). Een OHV kan natuurlijk een jeep of crossmotor zijn, maar ze hebben ook iets speciaals gemaakt. Een soort golfkarretje, maar dan met zware profielbanden en natuurlijk een benzinemoter. Als er geen benzine in kan, gaan Amerikanen er niet mee spelen. Je snapt dat de zandpaden in de woestijn er niet beter op worden met die OHV’s. Jammer voor ons. Wij worden gedwongen op de verharde weg te blijven. Bij al die andere OHV’s: de On Highway Vehicles.

Joshua Tree. Best mooi, maar vrijwel nutteloos als je schaduw zoekt.

Joshua Tree. Best mooi, maar vrijwel nutteloos als je schaduw zoekt.

2 gedachten over “Saai

  1. Henriette van Bekhoven

    Schitterende foto van de JSF, maar als ik zo de laatste foto’s bekijk, lijkt het wel of jullie alleen op de wereld zijn.
    Nergens huizen, kerktorentjes (grapje) of mensen te bekennen, in de verste verte niet!

    1. Ton Oudenhuijsen Auteur bericht

      Klopt, Henriette, het platteland (de woestijn in dit geval) is erg verlaten. Kleine dorpjes die grotendeels leeg zijn. En verder reist iedereen hier in een auto, raampjes dicht, airco aan. En we zitten na Death Valley niet meer in een toeristengebied. Uitgezonderd eergisteren in Joshua Tree. Dud ook geen campings meer. Nu op naar Mexico. Ben benieuwd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.