Rustdag?

      1 reactie op Rustdag?
Downhill Towns Pass

Downhill Towns Pass

Gisteren waren we blij dat we in Ridgecrest waren. Nu niet meer. Toen we vanochtend opstonden waaide het nog steeds erg hard. Te hard om te fietsen. Maar nog een dag in Ridgecrest sprak ons ook niet aan. Volgens de voorspellingen zou het ’s middags wat rustiger worden. Daar klampen we ons dan maar aan vast. Want als we met deze wind ergens in de berm moeten lunchen, waait zelfs de pindakaas uit het potje.  We besluiten om het rustig aan te doen. We willen richting Barstow, maar dat is 110 km. En deels onverhard. Te ver dus. Maar daarvoor ligt nog Randsburg, met een motel. Een goeie 30 km. Prima te doen dus.Eerst maar eens op zoek naar een wasserette. De eerste staat leeg (is te koop). De tweede laat zich niet vinden. Typisch voor zo’n Amerikaans plattelandsstadje. Veel leegstand, vervallen huizen en een oudere bevolking. Hier in Ridgecrest draait de ekonomie volledig op de wapentestbasis van het Amerkkaanse leger (China Lake). Dus laat de was maar even zitten, eerst boodschappen doen en dan op pad. Na een paar km gestopt. Ons tempo was amper 10 km/uur. Even de net gekochte lunch opeten. We kijken elkaar aan, overleggen kort en besluiten, met tegenzin, om terug het dorp in te gaan. Het gaat vandaag niks meer worden met die wind. Dan maar wat andere klusjes doen (ketting verwisselen, wasje draaien, Annette naar de kapper enz.). Omdat we niet zo tevreden waren over het hotel vannacht, gaan we op zoek naar een ander. Dat valt nog niet mee. Er zijn er genoeg (meer dan 10, dankzij die basis), maar veelal aardig aan de prijs. Defensie betaalt wel, denk ik dan. Toch nog een schappelijke gevonden mét wasmachine. De rustdag is al bijna voorbij als we eindelijk rust hebben. Morgen gaan we fietsen, hoe hard het ook waait. Ik ben klaar met Ridgecrest.

The road to nowhere

The road to nowhere

1 gedachte over “Rustdag?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.