Beren en een weerswaarschuwing

      4 Reacties op Beren en een weerswaarschuwing

Rustig begonnen. Kopje koffie mee naar buiten en onze fietsdozen. Rustig in het zonnetje de fietsen in elkaar zetten. Uurtje later is het mbv een paar hartgrondige vloeken gelukt. KLaar om echt op pad te gaan. Eerst naar downtown Calgary. Een hoop hoge gebouwen met veel glas. Fraai vierkant stratenpatroon met veel stoplichten. Snel klaar mee. Op naar het fietspad langs de Bow River. Daarlangs fiets je op een leuke manier de stad uit. Er is een stuk waarbij het pad ingeklemd ligt tussen rivier en Zoo. Veel zie je niet van die Zoo, op één stukje na. Dan kijk je zo de kooi in van twee zwarte beren! Dat belooft veel goeds deze reis!
Omdat wij natuurlijk niet over de Trans Canadian Highway naar de Rockies willen fietsen, was ons oog gevallen op het alternatief van de Bow River Trail. Klonk aantrekkelijk. Dat bleek echter tot aan Cochrane ook een vierbaansweg te zijn. Helaas.
Wij waren vertrokken met een zonnetje en temperaturen van ruim 20 graden. Heerlijk! Richting de bergen zagen we echter buien ontstaan. En ja hoor, rond vier uur reden we er in. Een paar fikse onweersklappen en toenemende regen bracht ons aan het twijfelen. Zonder overleg waren we er allebei vanuit gegaan dat we zouden proberen tot Canmore te fietsen. Maar ja, dan moet het weer een beetje mee werken. Net op tijd, het begon aardig te flitsen en te regenen, reden we langs de Nakoda Lodge. Helaas stond er een bordje “closed” voor de ramen. Maar we stonden wel droog. Er kwamen overigens wel mensen naar buiten om een sigaretje te roken. Toch maar even vragen. Het bleek dat de Lodge gesloten was omdat er zes families ondergebracht waren van wie het huis onbewoonbaar was geworden door de overstromingen van juni. Toen is het flink tekeer gegaan in het westen van Alberta. Na wat geklaag over het weer, zei hij “Jullie hebben toch wel gehoord van het weeralarm voor vandaag?” Nee, natuurlijk niet. Kans op zwaar onweer, met hagel en mogelijk tornado’s. Onweer zaten we midden in. De hagel zijn we net ontlopen. Over zeker anderhalve kilometer lag er een flinke laag hagel in de berm. Soms wel 15 cm dik. Ik had niet graag in die bui gezeten. Geen tornado gezien.

Uiteindelijk noodgedwongen de 140 km naar Canmore volgemaakt. Het goede nieuws is dat we nu morgenvroeg meteen de Rockies in kunnen! Voorlopig geen vierbaanswegen meer.

4 gedachten over “Beren en een weerswaarschuwing

 1. doos

  Hey Ton

  Mooi verhaal, mooie foto!!!! Wel vreemd om jullie zonder helm te zien fietsen! De fietsen bleken dus heelhuids de reis te hebben doorstaan. De kop is eraf, go, go, go!

  🙂

 2. Rob Oud

  Heej broertje met je fietsmaat René.
  Waar zijn jullie aan begonnen? Wat een trip die jullie gaan maken. Respect hoor.
  Blijf schrijven en…. ook fietsen!
  Ik heb nog wel een remedie tegen beren, maar dat vertel ik wel als je weer terug bent. Fiets ze en en geniet van de enorme mooie natuur.
  Tot schrijfs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.