Desert storm

      1 reactie op Desert storm

Desert storm
Op vrijdag hadden we een heerlijk rustig tochtje. Wel mooi. Of zoals Annette zegt: elke dag is weer anders. Nauwelijks de poort van Furnace Creek Ranch uit, ziet Annette een coyote tussen de bomen verdwijnen. Daarachter ligt een vrijwel verlaten RV-park waar we hem rustig zien rondslenteren. Prachtig. Ze zitten hier dus toch. Dat hadden ze al verteld bij het visitor center, maar ja, wat moet zo’n beest tussen al dat zand en stenen? Even later besluiten we een zoutvlakte van dichterbij te bekijken. Terwijl we daar naar toe wandelen, zie ik wat bewegen op de vlakte. Nog een coyote. Het moet niet gekker worden. Na een goeie 40 km rijden we Stove Pipe Wells in. Na een wandelingetje naar de duinen (ook mooi!) gaan we nog even in het zwembad liggen. Op zaterdag staat dan de klim vanuit Death Valley op het programma. Krap 1500 meter hoog, maar wel vanaf -20. Tot de laatste 8 km gaat het wel. Veel zweten, maar ja, dat hoort bij Death Valley. Vanaf hier wordt echter de klim zwaarder én krijgen we een harde wind tegen. Pakweg windkracht 4. En dat in een open terrein, zonder boom of struik. Als je dan boven komt, denk je dat je het wel gehad hebt. Niet dus. In de afdaling (9%) neemt de wind alleen maar toe. Zo hard, dat het link wordt. Kalm aan dus. Als we zicht krijgen op het dal dat we moeten oversteken om op de camping te komen, zien we enorme stofwolken over de weg razen. Daar moeten we dus doorheen. Gelukkig hebben we de wind schuin van achteren, anders was ik omgedraaid. Elke dag weer iets anders! Bandana voor de mond en doorstampen. Inmiddels zijn we, licht gezandstraald, in Panamint Springs aangekomen. De tent staat nog niet, het waait te hard. Gelukkig hebben ze een restaurant waar ze ook veel soorten bier verkopen. Morgen willen we naar Ridgecrest. Ik heb de afslag al gezien, midden in de zandstorm linksaf en vanaf daar pal tegen de wind in. Dus als het morgen net zo’n weer is, moeten we iets anders bedenken. Maar dat is pas morgen. (Ik weet niet wanneer jullie dit kunnen lezen. De wifi gaat via de satelliet en heeft blijkbaar ook last van de zandstorm.)

Eindelijk boven

Eindelijk boven

1 gedachte over “Desert storm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.