Indianen

      Geen reacties op Indianen
Shivwits reservaat

Shivwits reservaat

Op weg naar Arizona kwamen wij door het reservaat van de Shivwits-indianen. Een stam behorende bij het volk van de Paiutes. Ik heb het romantische maar vertekende beeld van de indianen zoals Karl May dat in zijn boeken schetst. Maar toch. Ook al weet ik dat het beeld niet klopt, de werkelijkheid van nu klopt ook niet. De verschillende indianenvolken hebben opnieuw land gekregen van de overheid. Hun reservaten. Als echte Amerikanen hebben ze daar ruim prikkeldraad omheen gezet en veel bordjes dat je niet aan hun kant van het prikkeldraad mag komen. In het hele reservaat zie ik één benzinepomp. Daar zullen wel een paar indianen hun brood mee verdienen. Aan de poep achter het prikkeldraad kan ik zien dat ze ook paarden hebben. Ergens. Ook zie ik hun nederzetting: een stuk of 10 huizen bij elkaar. Type goedkope sociale woningbouw. Er is niemand te zien, maar de was hangt buiten. Overal in de berm veel (kapot) glas. Veelal van bierflesjes die uit het raam van de auto zijn gegooid. Het totale plaatje klopt niet. Zouden die indianen gelukkig zijn?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.