Parken

      Geen reacties op Parken
Snow Canyon

Snow Canyon

Wij stonden in Snow Canyon State Park, zo’n 15 km ten noordwesten van St. George. ‘s Nachts hoorde ik een pronghorn om de aandacht van een vrouwtje vragen. Mooi geluid. Wij noemen dat “burlen”, althans bij herten. Wij hebben geen pronghorns. Hier noemen ze dat “bugeling” ofwel op een bugel spelen. Nu was dat geen instrument dat bij ons wekelijks door de huiskamer schalde. Ik weet dan ook niet of de term “bugeling” nu beledigend is voor de bugelspeler of voor de herten. Maar daar wilde ik het niet over hebben. Snow Canyon dus. Een prachtig klein park. Steile rode rotswanden, stilte en een campground met zo’n 30 plaatsen. Geweldig om ‘s avonds de zon onder te zien gaan om plaats te maken voor een prachtige sterrenhemel. En heerlijk om bij op te staan en je te warmen aan de zon die dan net weer boven de bergen uit komt. Bryce Canyon en Zion zijn heel mooie parken. Echt bijzonder. Maar daar lijden ze ook onder. Werkelijk alle Jan Doets-reizen komen er langs. Plus nog busladingen vol Japanners en Fransen (de Franse Jan Doets heeft dit najaar stuntprijzen denk ik). Dat heeft zijn effect op de beleving van de natuur. In ieder geval voor mij. Het brengt ook een hele hoop extra drukte net buiten het park. Grote hotels, souvenirwinkels en verhuur van van alles en nog wat. Met bijbehorend verkeer. Als je dan in zo’n pareltje als Snow Canyon terecht komt, geniet je ik volop. Dit is wat we zochten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.