Slangen

      3 Reacties op Slangen
Slang 1

Slang 1

Op weg van Bryce naar de Mt. Carmel junction hadden we een paar kilometer gravelweg. Op een stuk van amper één kilometer hebben we 6 slangen gezien. Midden op de weg, nauwelijks te onderscheiden van de ondergrond. Omdat er net een auto voorbij was gekomen, in vliegende vaart,  leek het me beter de zonnende slangen de berm in te jagen. Vier van hen snapten de bedoeling en gjngen na lichte aandrang de berm in. Voor ééntje kwam de actie te laat, daar waren ze al overheen gereden. Een ander kroop helemaal in elkaar en bleef zo liggen. Midden op de weg. Die heb ik maar bij zijn staart gepakt en in de berm gegooid. Daar bleef hij precies zo opgerold liggen. Volgens mij snapte hij de bedoeling niet. Enfin, ik hoop dat ik ze in ieder geval voor eventjes heb gered. Vraag voor Roy: hoe heet deze slang? Verder, Roy,  in Capitol Reef veel Desert Spiny Lizzards gezien en één Gopher slang, die vlak voor ons het pad overstak. Goudgeel met bruine vlekken.

De niet zo snuggere slang.

De niet zo snuggere slang.

 

3 gedachten over “Slangen

  1. Roy

    Hoi Ton,

    Lijkt me een gewone bruine slang en ook deze is niet giftig. Tenminste lijkt me zo maar gok het er niet op hoor om hem op te pakken haha.

    Groet Roy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.