Canyon

      1 reactie op Canyon

Bryce Canyon is eigenlijk helemaal geen canyon. Het is een plateau op ruim 2400 meter. Aan één kant fraai uitgesleten door erosie. Zion daarentegen is wél een echte canyon. Twee zelfs. Wij kwamen langs de oostelijke ingang binnen. Een canyon met prachtige rondingen.

Zion. Oostelijk van de tunnel.

Zion. Oostelijk van de tunnel.

Vervolgens ga je een tunnel van enkele kilometers door (wij moesten een lift vragen aan iemand met een pickup. Wij mochten/konden daar niet doorheen fietsen). En dan kom je, na een afdaling met haarspelden, in de echte canyon. Die van de Virgin rivier. De scenic drive noemen ze die, alleen toegankelijk met een shuttle bus. Geen auto’s toegestaan. Goeie actie.

Afdaling na de tunnel.

Afdaling na de tunnel.

Neergestreken op de Watchman campground. Nog met de bus naar einde dal gegaan en daar gewandeld. Gezelig gekletst met 2 Belgische vriendinnen. Verpleegkundigen, samen op pad langs alle parken in het Zuidwesten. Na een frisse nacht en koude ochtend (wind!) op pad naar St. George en de warmte. We laten Grand Canyon schieten. Daar hebben ze nu nachttemperaturen van 5-7 graden onder nul. Ook op campings op de weg daar naar toe vriest het ’s nachts. Dat red ik niet met mijn slaapzak. Op naar de woestijn!

Zion vanaf onze camping.

Zion vanaf onze camping.

1 gedachte over “Canyon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.