Utah

      6 Reacties op Utah
Cohab Canyon

Cohab Canyon

Voor het weer hoef je niet naar Utah te gaan. Dan kun je net zo goed in Engeland gaan fietsen. We hebben inmiddels noodweer, hagel, sneeuw, vorst en gewone regen (veel) gehad. Is niet normaal, volgens de meneer van de camping. Maar ja, daar hebben we niks aan. Je kunt er wel rustig naar toe gaan voor het natuurschoon.

Erosie door water

Erosie door water

Het is hier prachtig en met vrijwel elke bergpas die we oversteken verandert het landschap radicaal. De rode rotsen van Capitol Reef, waarvan de wanden met een grote beitel lijken uitgestoken. Lieflijke bossen vervolgens richting Boulder. Over de top in een keer alleen maar velden met gras en wilde salie, afgewisseld met bosjes espen in herfsttooi. En richting Escalante rijd je over de rand van de canyon, met diep beneden je de onooglijke rivier Escalante die de diepe canyon heeft uitgegraven. Of neem Fruita, waar we 2 dagen gekampeerd hebben. Midden in Capitol Reef. Vruchtbare grond. Ooit bewerkt door pionierende mormonen. Nu een camping met een aantal boomgaarden. En de hangplek voor een hele roedel muledeer.

Fruita

Fruita

En het einde is nog niet in zicht. Van de regen noch van al het moois om ons heen!

Ook Cohab Canyon

Ook Cohab Canyon

 

 

6 gedachten over “Utah

 1. rita

  Voor het weer had je ook in Nederland moeten blijven, maar wij hebben geen bergpassen. Wel hangplekken, maar niet met een roedel muledeer.

 2. Rob je broertje

  Hoi. Wat een mooie verhalen. In utah met alle soorten weer. Geniet er van,maar ik heb stellig de indruk dat jullie dat doen. We blijven lezen.

 3. Don Olthof

  mooie plaatjes die mooie herinneringen oproepen toen wij door Utah reden. Gelukkig in een auto en niet op de fiets 🙂
  En warm dat Utah toen was……..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.