Dieren

      3 Reacties op Dieren
Highway 10

Highway 10

Gisterenavond tegen 17 uur op de camping. Mill site, aan het uiteinde van de Ferron Creek Canyon. Prachtige omgeving, prima camping. Alleen die wind! Om niet onderkoeld te raken maar met ons bakje chili half in de tent gaan zitten. Van een vriendelijke man die met zijn vrouw kwam douchen en daarna de woestijn in ging rijden, kreeg ik 2 blikjes bier. Heel lief, maar ook ijskoud! Vroeg de slaapzak in dus. ’s Ochtends vertelde de parkranger dat het eigenlijk altijd hard waaide bij de canyon. Deze ochtend klopte dat in ieder geval ook weer. Fris ontbijt dus. Op het moment dat we op de fiets stappen, valt de wind weg. Stralende dag. Alleen blauwe lucht, weinig wind en een graad of 18. Eerst highway 10. Rechts de canyons en tafelbergen, links de woestijn. Al na een paar kilometer zien we 2 gaffelbokken staan. Mannetje en vrouwtje. Wij stoppen en kijken er naar. Zij kijken terug. Dan begint het vrouwtje te lopen, het mannetje gaat mee en doet er nog een schepje bovenop. Zo rennen ze door de woestijn. Ze gooien zelfs wat stofwolken op. Wat knap is, want de woestijn is nog steeds zompig na de regen eerder deze week. Na zo’n 100 meter rennen, stoppen ze abrupt. Ze kijken ons vragend aan. Alsof ze applaus willen. Daar begin ik niet aan, maar mijn bewondering hebben ze wel. Mooi begin van onze tocht. We hebben inmiddels ook veel dieren niet gezien. Logisch. Ik bedoel natuurlijk soorten dieren. Zo had ik dolgraag een elandmannetje in vol ornaat gezien. Helaas. We zijn langs plekken gekomen waar ze veel gezien worden. Tot 3 keer toe hebben we borden langs de weg gezien met “Pas Op! Overstekende elanden!” Maar nee, niet op het moment dat wij voorbij komen. Nou zijn wij ook geen types die dan een stoeltje in de berm zetten en gaan zitten wachten tot het de eland belieft over te steken. Het moet ons ook wel uitkomen. Een aantal andere dieren hebben ik een beetje gezien. En dan bedoel ik dat ik ze alleen maar platgereden op de weg heb gezien. Veel wasbeertjes, best veel stinkdiertjes, een paar stekelvarkens en iets dat ooit een das was. Denk ik. Was moeilijk te determineren, want lag er al een tijdje. Ook veel slangetjes, maar om een of andere reden liggen die altijd op hun rug. En die buikjes zijn allemaal blinkend. Inmiddels ook één levende slang gezien (Annette: ongeveer halve meter lang) en één hagedisje (Ton: stak op hoge poten snel over). Visarenden zien we niet meer, te weinig vis hier. Hun plaats is ingenomen door de roodstaarthaviken. Ook mooi en blijkbaar voor hen ook genoeg te halen in de woestijn. Voorlopig blijven we genieten van de muledeer en de guitige gaffelbokken. En ook zonder dieren is het hier mooi!

Pas over Boulder mountain (2724 meter)

Pas over Boulder mountain (2724 meter)

Boulder mountain

Boulder mountain

 

3 gedachten over “Dieren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.