Salt Lake City

      Geen reacties op Salt Lake City
Visitor center Temple Square

Visitor center Temple Square

Voor mij staat Salt Lake City voor snelle rondetijden op de schaats. Maar dat is niet voor iedereen zo. Voor een mormoon is SLC en Temple Square hetzelfde als Rome en Vaticaanstad voor een katholiek. Nou kan ik iedereen aanraden een keer een week naar Rome te gaan. Een week SLC lijkt me teveel van het goede. Ik heb me niet echt verdiept in de mormonen, maar volgens mij hebben zij hun eigen bijbel en eigen interpretaties daarbij. Ook hebben de mormonen weer afgesplitste sektes, die vooral in het zuiden van Utah aanhang hebben. Bij die groepen kom je nog polygamie tegen, ook al is dat bij wet verboden. Wat nog wel terug te vinden is in de wetgeving van Utah is de afkeer van alcohol. In supermarkten kun je alleen bier met maximaal 3,2% alcohol kopen. Voor sterker spul moet je naar de staatsdrankhandel. Niks mis mee. Dat moet je in Canada en Zweden ook. Alleen hebben ze er hier maar weinig en zijn ze op tijd dicht. Wij hadden geluk. Wij stapten in SLC nietsvermoedend 10 minuten voor sluitingstjjd binnen. En dat op zaterdag, terwijl ze op zondag de hele dag dicht zijn. Mazzel of hulp van boven?

Convention center SLC

Convention center SLC

Wij staan hier op een KOA-camping (Kampgrounds of America). En we komen hier opvallend veel Nederlanders tegen. En opvallend veel Jan Doets-campers. Ik vermoed (gesteund door een steekproef van één, een Fries echtpaar), dat Jan vluchten aan biedt op SLC, je dan een camper erbij doet van cruiseamerica.com én een gids met alle KOA-campings. Vervolgens gaan al die Nederlanders naar Yellowstone en de parken in het zuiden van Utah. Misschien komen we onze Friezen daar nog wel ergens tegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.