Dom

      6 Reacties op Dom
Onze keuken op Monte Christo

Onze keuken op Monte Christo

Een paar dagen terug was onze bestemming Alfred Flat Campground. Misschien goed om voor de niet-kampeerders het verschil uit te leggen tussen een camping en een campground. De campings hier lijken veel op die in Nederland. Alleen zijn de plaatsen, natuurlijk, groter. Je hebt er douches, een wasserette, wifi en een winkel. En natuurlijk drinkwater, afvalbakken en op iedere plek een picnictafel en een vuurplaats (daar wijken ze af van de gemiddelde Nederlandse camping). Campgrounds vind je in natuurparken en nationale parken. Ze worden beheerd door een nationale of provinciale staatsbosbeheer. Ze zijn een stuk simpeler. De plekken zijn groot. De afstand tussen de plekken nog veel groter. Vaak zie je je buurman nauwelijks staan. Ze zijn ook simpeler. Ze hebben wel allemaal de picnictafel en de vuurplaats. Ook wc’s (type pot boven gat in de grond). En meestal drinkwater. Geen douches of warm water. Ook geen elektriciteit, laat staan wifi of een wasserette. Ze liggen wel op prachtige lokaties. Zoals Alfred Flat dus. Wij kwamen daar om ongeveer half zeven. Effe uitpuffen (biertje) en dan tent opzetten en koken. We wilden ook nog beesten kijken, maar dat kon niet. Te vroeg donker. Dat komt omdat we natuurlijk al wat later in het jaar zitten, maar ook omdat we steeds zuidelijker komen. De hertjes kwamen gelukkig nog wel even bij ons kijken, in het donker. Maar toch spraken we af voortaan vroeger op een campground te arriveren. Om 17:00 uur, uiterlijk 17:30. Goede afspraak. Donderdag zouden we na een lange tocht weer op een campground komen. Welke wisten we nog niet: Birch Creek, zo’n 15 km voorbij de laatste winkel (Woodruff) of Monte Christo, nog eens 15 km verder. Je snapt het al. Het ging lekker soepel, ruim op tijd bij Birch Creek, dus kom, we gaan voor Monte Christo. In één keer werd de berg steiler, ons tempo ging naar beneden. Monte Christo werd niet één maar twee uur verder fietsen. In plaats van 18 uur (al in strijd met de nieuwe, verstandige afspraak) werd het 19 uur. Bovendien bleek de campground op 2700 meter hoogte te liggen. Koud! Ook nog een waarschuwing voor beren, dus alle eten in de lucht. Al in het donker, met verkleumde vingers en vier lagen kleren over elkaar geregeld. Toen zo snel mogelijk de slaapzak in. Geen last van de buren want de camping was al gesloten voor het seizoen. We waren dus de enige gasten. Kraakheldere nacht met fikse nachtvorst. Koud genoeg om een rayonhoofd een onrustige nacht te bezorgen. En mij ook. Voor het eerst in mijn volwassen leven geslapen met een lange onderbroek aan! Maar dit doen we niet meer. Vrijdag keurig op tijd (17:30 uur) op de campground East Canyon. Bleek het een tussenvorm camping te zijn: met heerlijke warme douche! Dat zal dan een goedmakertje zijn voor gisteren. Met daarbij van onze kant de belofte om voortaan echt op tijd op de campground te zijn.

Naschrift: een dag later al begin van de middag Salt Lake City binnen gereden. Zeer op tijd. Beloning? Het is hier 30 graden!

6 gedachten over “Dom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.