Het wilde westen

      3 Reacties op Het wilde westen
Montpelier, Wyoming

Montpelier, Wyoming

Na Montana, Wyoming en Idaho hebben we heel wat van het wilde westen gezien. De bewoners hier voelen zich volgens mij nog steeds cowboy. Hoewel ze hun paard allang verruild hebben voor een zware pickup. Daarbij hebben ze nog wel steeds hun stetson op. Je zou eens kunnen denken dat ze geen cowboy meer zijn. Volgens mij voelen zij zich de echte amerikanen. Maar dat zijn ze natuurlijk niet. Dat zijn de indianen. De cowboys zijn een verzameling immigranten uit Europa. Zo zijn ook bepaalde indianenstammen aan hun naam gekomen. Ooit troffen Franse jagers indianen aan met mooie oorhangers (Pend d’Oreilles) of opvallende neuspiercings (Nez Perce). Die namen hebben ze nog steeds.
Op weg naar het Bear Lake kwamen we door dorpjes met namen als Bern, Geneva, Montpelier en Paris. Dat lijken mij ook geen oorspronkelijk Indiaanse namen. Erg welvarend zijn deze gemeenschappen niet. Een enkele rijke boer, veel keuterboertjes en veel leegstand en verval. Maar wel opvallend grote en goed onderhouden kerken. Vaak 2 of 3 vlak bij elkaar. Ze hebben hier nogal wat varianten op het christendom, lijkt me. Ik denk dat de cowboys hier hun laatste centen aan de kerk geven. Waarschijnlijk om een beter leven na dit leven te krijgen. Ik hoop voor hen dat dat zo werkt, anders hebben ze twee keer niks.

3 gedachten over “Het wilde westen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.