Lunch

      2 Reacties op Lunch
Lunch op weg naar Tower Falls.

Lunch op weg naar Tower Falls.

Lunch bij de bisons.

Lunch bij de bisons.

Lunch bij de Tetons.

Lunch bij de Tetons.

Als je in Nederland een fietstocht maakt, is het niet zo moeilijk om er voor te zorgen dat je in een dorpje bent als je wilt lunchen. Bij mooi weer loop je de plaatselijke Coop binnen, koopt wat brood en kaas en chocolademelk, en gaat ergens op een bankje zitten. Of, bij minder mooi weer, bezoek je het plaatselijke dorpscafé voor een ouderwetse uitsmijter aan een versleten tafeltje met een evenzeer versleten perzisch aandoend kleedje. Zoals al eerder gezegd, is alles hier groter. Dat geldt ook voor de afstanden tussen dorpjes. Dus vaak moeten wij al op tijd boodschappen doen, soms al een dag van tevoren, en dan zoeken we daarna wel een aantrekkelijk plekje om te lunchen. Mooi weer of niet. Ik heb wat foto’s gemaakt van leuke lunchplekjes. Maar net als in het echte leven is ook op reis niet altijd alles even leuk. Vandaag moesten we boodschappen doen in Afton. Dat leek ons ook een mooi moment om te lunchen. Nu hadden we in het begin van de tocht heel aardig weer. Zonnetje, wind mee, mooi dal (Salt river), maar richting Afton stak er een gemeen windje op. En de weg loopt dan behoorlijk omhoog, dus dat was even werken. Komt bij dat bij het binnenrijden er ook nog druppels gaan vallen. Steeds meer. We waren dus blij dat we de plaatselijk Coop zagen. Snel naar binnen en boodschappen voor lunch, avondeten en ontbijt inslaan. Toen we daarmee klaar waren, was het helaas nog niet droog. Dus wilden we onder het afdak van de Coop blijven. Er stond een tafeltje met 2 stoelen. In de aanbieding. Ik weet niet meer hoe duur ze waren, maar het zal niet veel geweest zijn. Helaas zat daar een Coop-medewerkster te genieten van haar cigaret. Dat moet ook kunnen. Bleef voor ons slechts het beton over. Maar, geluk bij een ongeluk, ook de watermeloenen waren in de aanbieding. Ik heb uit die grote doos een kartonnen tussenschot gehaald om op te kunnen zitten. Jut en Jul onder het afdak. Dat was zelfs de meneer die de winkelwagentjes binnen moest halen teveel. Hij wees op de tafel en stoeltjes in de aanbieding. Daar mochten we ook wel zitten. Dat was voor zijn rokende collega aanleiding om de peuk uit te maken en weer naar binnen te gaan. Dus Jut en Jul konden aan tafel. Toch hebben we wel eens mooier uitzicht gehad dan de amerikaanse boodschapdoeners die in en uit liepen. Maar ja, zoals gezegd, het is niet altijd leuk op reis.

2 gedachten over “Lunch

  1. rita

    Vandaag tijdens jullie lunch maar even mijmeren over tig jaren geleden.
    Proficiat met jullie al 3 jaar volwassen Bas.
    Wij werden ‘vroeger’ toch pas met de 21ste verjaardag volwassen?
    En er zijn personen die het nooit zullen worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.