Een gewone dag uit het leven van Tonannette

      3 Reacties op Een gewone dag uit het leven van Tonannette
2e afscheid van Jeff en Alice

2e afscheid van Jeff en Alice

De zaterdag begon koud. Al een week schommelen de nachttemperaturen rond 0. Omdat wij onder de bomen staan, duurt het even voor de zon de boel opwarmt. Gisterenavond zijn we Jeff en Alice weer tegen gekomen. Alice (reist alleen, weet nog niet precies waar naar toe) hebben we ontmoet bij een winkel in Canyon Village. Zij stond al op de camping in Madison, waar wij naar toe wilden die dag. Kort nadat wij in Madison kwamen, arriveerde ook Jeff (reist alleen, weet nog niet precies waar naar toe). Zodoende kennen wij elkaar. Twee dagen later stonden we allevier bij Colter Bay. Allemaal aan het kleumen. Colter bay heeft een winkel met goede koffie en goede wifi. Dus togen we na het ontbijt allemaal daarheen. Allemaal beetje bijbeppen met het thuisfront. Daarna dit afscheid. Het tweede. Ook het laatste? Alice gaat mischien ook naar Utah. Dus wie weet. Vervolgens gaan wij op pad. De gps zegt dat ik een pad in moet waar ik niet mag fietsen. Toch maar gedaan. Prachtig. Na een paar kilometer roept Annette dat ik moet stoppen. Ze ziet een beer! Nou ziet ze die wel vaker. En meestal is het dan “Oh nee, toch niet”. Maar dit keer is ze zeer beslist. Ik van de fiets af. Berenspray in de aanslag. En ja hoor, daar loopt ie door het bos, zo’n 10 meter van ons vandaan. Mooi! Hij verdwijnt rustig in het kreupelhout. Nog even een flink lawaai, maar dat was slechts droog hout en bladeren. Wij wandelen rustig (nooit rennen!) met de fiets naar een open plek om weer op de fiets te stappen. Glunderend.

Vervolgens eindigt het pad met een kort klimmetje naar een parkeerplaats aan de verharde weg. Mooi zicht op de Tetons en een informatiepaneel. Even kijken. Verrek, hier ben ik vaker geweest! Met René. Toen heeft een Japanse meneer daar een foto van ons gemaakt. Dan nu Annette op de foto.

Annette

Annette

Na die beer kan de dag niet meer stuk, dat snap je. Maar de dag is nog lang. Eerst zien we nog een mule deer. Nu zien we die al sinds de start, maar eigenlijk alleen hindes. Vaak met jong (zijn echte bambi’s). Nu een mannetje, in vol ornaat.

Klaar voor de voortplanting.

Klaar voor de voortplanting.

Kilometers verder fietsen we door het finishgebied van de toertocht Logan-Teton Village (LoToJa bike race, 200 mijl, veel deelnemers) en moeten we richting Jackson Hole tegen de fietsers in, wat vooral op het fietspad (!) opletten is. Vlak voor Jackson staan we nog even te genieten van een Coyote op muizenjacht. En dan is de dag nóg niet voorbij. In Jackson blijkt geen camping te zijn. Maar erger nog: alle motels zitten bomvol. Inderdaad, de fietsers. Maar er was vandaag ook nog een marathon, en dit hele weekend een festival en een viswedstrijd. Het is inmiddels 18 uur. We besluiten eten te kopen en maar te gaan fietsen. We vinden vast wel een plekje waar we kunnen kamperen. Bij de winkel raak ik in gesprek met een lokale fietser. Ik vraag hem of hij een tip heeft. Ja, een kilometer of 12 verderop is een plek voor dagrecreatie, maar dat moet wel kunnen. Goeie tip. Na zo’n kleine kilometer zien we de fietser en zijn vrouw staan zwaaien. We mogen ook wel in hun guesthouse. Vrienden waren net die ochtend vertrokken. En zo fietsen we met Liz en Luther naar hun prachtige huis. Net buiten Jackson aan de rand van een beschermd natuurgebied. We hebben een eigen opgang, een heerlijk bed en prima douche. ’s Avonds zien we onder het genot van een biertje de laatste deelnemers aan de fietstocht voorbij komen. Ook voor hen zit de dag er dan bijna op.

3 gedachten over “Een gewone dag uit het leven van Tonannette

  1. rita

    Poseren in een shirt van de Hardloop4daagse. Mooi, Annette.
    Zie ik stiekem dat je een beetje van je vetreservetje hebt aangeboord, Ton?

    RV (hopelijk vervloek je mij niet)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.