Close encounter #3

      2 Reacties op Close encounter #3
Bis(z)on

Bis(z)on

Yellowstone en omgeving bieden fantastische landschappen en bijzondere verschijnselen. Maar ook een gevarieerde dierenwereld. Van allebei geniet ik volop. Gisteren zijn we over de Dunravenpas gekomen (2700 m). In de klim veel prairie, in de afdaling veel bos. Daar gingen we vandaag verder in, richting Norris. Toen we goed en wel aan een lekkere afdaling bezig waren, zie ik net voorbij de bocht een groot bruin beest op de weg lopen. Keurig rechts, waar wij ook fietsen. Wat is het? Hert? Nee, een bison. Stier. Dan maar even in de remmen. Ten eerste is dat veiliger (bisons zijn verantwoordelijk voor veel slachtoffers in Yellowstone en daar wil ik niet bij horen) ten tweede wil ik zo’n prachtig beest wel eens van dichtbij bekijken. Wij stilstaan dus. Camera gepakt. Hij sjokt de weg over naar de andere kant. Na 100 meter loopt hij de berm in en zakt langzaam weg in het bos. Wauw! Wij kruipen weer op de fiets. Na een paar honderd meter zien we links achter de bomen, wat lager dan de weg, een groter veld met een mooi slingerend stroompje er doorheen. Daar zou dadelijk onze bison wel eens op kunnen duiken. Wij weer van de fiets. Van bovenaf zien we niks. Dus naar beneden, naar de open ruimte. En ja, Annette ziet hem aan komen sjokken. Wij kunnen hem rustig bespieden terwijl hij door het veld sjokt, af en toe wat gras eet en vervolgens uit de beek drinkt. Op gepaste afstand maken wij foto’s. Veel dichterbij hoeft niet. Als fietser/wandelaar beleef je het toch anders dan vanuit de veilige bescherming van een auto. Geef mij deze spanning maar!

Naschrift een dag later een nog closer encounter! Terwijl ik een herkauwende stier mooi op de foto wil zetten, komt z’n broer uit het bos. Recht op mij af. Ik besluit dat ik dan maar een stapje terug moet doen. Hij snuffelt aan mijn fietstas en steekt de weg over. Op weg naar groener gras!

Close!

Close!

2 gedachten over “Close encounter #3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.