Vooroordelen

      3 Reacties op Vooroordelen

 

De "Grand Canyon" van Yellowstone

De “Grand Canyon” van Yellowstone

Ja, ik heb vooroordelen. Teveel. Maar nu eentje minder. Als ik een beetje moe wordt op de fiets. En ik heb het zwaar op een klim. En de ene na de ander lompe RV (recreational vehicle, enorme campers die je aan een pickup truck vasthaakt) haalt mij veel te strak in. Dan maak ik dat soort mensen voor van alles en nog wat uit. En zeker als ze dan achter hun RV nog van alles meeslepen (hun jeep bijvoorbeeld). Morons. Allemaal. Afgelopen zondag werden we door Cindy, onze buurvrouw met zo’n enorme RV, uitgenodigd om wat eten te komen halen. Haar man Tim had namelijk veel te veel chili klaar gemaakt. Even over gehad. Vooruit, we gaan er even langs. Omdat we niet precies wisten wat de bedoeling was, hadden we onze voerbakjes meegenomen. We waren een beetje laat, want we moesten in het dorp nog douchen (kan in het hotel daar) en boodschappen doen en even gebruik maken van de vrije wifi. Zij hadden dus al gegeten. Maar nee, geen probleem, kom snel binnen. De luie stoelen (2 gigantische leren fauteuils op wieltjes) waren voor ons. Wij moesten per slot al vaak genoeg op een houten bankje zitten. Tim vond het leuk om ons verhaal te horen en had ons daarom uittgenodigd. Dan zit je dus in zo’n enorme RV, met je vooroordelen. Ja, allerlei zijpanelen kunnen uitgeschoven worden en maken zo ruimte voor de keuken, zithoek enz.. En ja, Cindy en Tim hebben in hun RV ook 2 Harley Davidson motoren staan, 2 cross motoren, een kayak en 2 fietsen. Ze passen dus naadloos in mijn vooroordeel. Onderweg zou ik ze vervloeken. Maar het blijken reuze aardige mensen te zijn. Hij een oud-militair (mijnenopruimdienst), zij had vroeger een bouwbedrijf. Beide gescheiden en sinds een jaar gelukkig met elkaar. En de motoren? Hij kan nauwelijks meer lopen, na een gebroken rug. Dus de enige manier om nog iets te zien van de omgeving is op de motor. De avond werd gevuld met leuke gesprekken over van alles en nog wat, onder het genot van wijn en whiskey. Bij het afscheid nemen regende het al licht. We moesten beloven morgen vóór ons vertrek nog even op de koffie te komen. En ja hoor het regende ‘s ochtends. Al om 7:30 was Tim langs gekomen bij onze buren (wij sliepen nog). Hij vroeg hen ons vooral langs te sturen met alles wat nat was en voor koffie. Om 8:00 uur, Annette was net de tent uit, kwam Cindy nog een keer langs. Bezorgd. Met deze kou en nattigheid moesten we echt bij hen langs komen. Zo gezegd zo gedaan. Koffie, een leuk gesprek, meer koffie, ontbijt? Nee, sputteren wij lichtjes tegen, wij moeten maar eens gaan. Maar ja, die regen. Twintig minuten later zegt Tim tegen Cindy: zou je niet eens ontbijt voor ons vieren maken? Wij sputteren niet meer tegen. Het enige dat ze van ons vragen is of er even gebeden kan worden voor het eten. Natuurlijk. Wij maken met zijn 4-en een kringetje, houden elkaars hand vast en Tim bedankt zijn heer voor het eten en vraagt hem zorg te dragen voor een veilige reis voor ons. Tot op heden heeft dat gewerkt. Na het ontbijt nemen we afscheid. We wisselen al onze gegevens uit en wensen elkaar het beste. Ik weet nu zeker dat er ook leuke mensen in een lompe RV kunnen zitten.
Naschrift. Later op de dag, vlak voor Tower Falls, komen we Cindy en Tim weer tegen. Zij zijn via de andere kant de Dunraven pas (2700 meter) overgestoken die wij pas op dinsdag nemen. Zij kwamen in een fikse sneeuwbui terecht. Nou, dacht Tim, als Annette en Ton ook zo’n weer treffen, dan bied ik aan de fietsen in de pickup te laden en ze mee terug te nemen naar Mammoth. Dat was niet nodig, want wij hadden weer eens mazzel gehad met het weer. Maar wel heel aardig. Toch?

3 gedachten over “Vooroordelen

  1. Marianne

    Wat ontzettend leuk om zoveel mooie mensen te ontmoeten en om nieuwe vriendschappen aan te gaan. Jullie avontuur klinkt heel gezellig; komen ze over een jaar ook allemaal bij jullie langs?
    Mooie reis verder; wij genieten op afstand mee.

  2. Marja

    Heerlijk om zo te ontdekken hoe anders het kan zijn. Klinkt ook heel knus en ontwapenend. Sweet people.
    Wat een bijzondere ervaringen, een prachtige reis. Mooie kleuren, landschappen en jullie maken het echt mee…. Wauw

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.