Verstandig

      3 Reacties op Verstandig
Watermolen bij het klooster van Folques.

Eergisteren hebben we besloten verstandig te worden. Eindelijk. En dat besluit geeft meteen al het gevoel dat we er ook goed mee bezig zijn. Het betekent ook de acceptatie van het feit dat we al heel lang onverstandig bezig zijn. Maar à la. Aanleiding was de huizenjacht deel 2. Vóór onze winterstop hadden we ons oog laten vallen op het rode huis. Maar daar bleken meer haken en ogen aan te zitten dan verwacht. Administratief vooral. En ik heb inmiddels begrepen dat ná de toeristensector vooral de bureaucratie het erg goed doet in Portugal. Ik ben niet meer zo hoopvol als het om het rode huis gaat. Dus met vernieuwde energie weer op zoek. En toen kreeg ik eergisteren zo’n enorme “aha-erlebnis”. We reden in het rond in de buurt waar een leuk huis te vinden zou zijn. Het ging in dit geval om een knalgeel huis. Dat moet de zoektocht vergemakkelijken. De site van de makelaar gaf aan dat het slechts 3 autominuten van het centrum van Vila Nova do Ceira is. Nu kennen wij Vila Nova do Ceira een beetje. Is namelijk vlakbij het rode huis. Dat maakt de zoektocht nóg makkelijker. En toch reden wij rond zonder het juiste geel te zien. Nu zou er ook nog een ander aantrekkelijk ogend huis in datzelfde dorp staan. In de buurt van de rivier, bij het strand van Canaveias. Dan gaan wij daar maar naar toe. De auto uit en aan de wandel. Het is namelijk heerlijk voorjaarsweer hier. De wandeling bevestigde ons vermoeden dat het een leuk dorp is. Maar ook het vermoeden dat we niet verstandig bezig zijn. We moeten gewoon de makelaars bellen en de exacte locatie vragen. Omdat ik ook een beetje hardleers ben, stelde ik voor om nog één rondje door een aanpalend deel van het dorp te doen. Annette stemde goedmoedig toe. En dan gebeurt het. Na zo’n 500 meter zien we een knalgeel huis. En ja hoor, het is het huis dat we zoeken. Hup, de auto uit. Het blijkt geheel ommuurd en omhekt te zijn. Nu wil ik best een keer over een muurtje of hekje klimmen als het zo uitkomt. Maar niet als er mogelijk buren meekijken. Dat geeft maar gedoe. Als we na ons wandelingetje langs de muur nog even bij de auto staan na te praten, komt er een oudere man aangelopen. Hij heeft één geit aan een touw. Twee andere blijven angstvallig dichtbij die ene. Vast familie. De man groet ons en vraagt of we het huis komen bekijken. Ja dus. “Ha”, zegt ie “dan worden we buren!” Hij vraagt of we het van binnen willen zien. Zonder het antwoord af te wachten roept hij de buurvrouw. Die blijkt een sleutel te hebben en biedt aan ons het huis van binnen te laten zien. Geweldig toch! We zijn inmiddels zo enthousiast dat we donderdag nog een keer met de makelaar gaan kijken. Maar ik weet niet zeker of het enthousiasme door het huis is aangewakkerd of door deze buurtgenoten. Wat ik wel weet is dat ik niet per se altijd verstandig hoef te zijn…..

Voorjaar!

3 gedachten over “Verstandig

  1. Annibeth Wessels

    Hoe goed is het dat jullie er wat langer over doen! Dan wint de intuïtie het van het verstand, en komt voor jullie het geschikte huis in zicht 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.