Boodschappen doen

      3 Reacties op Boodschappen doen
General Store, Canyon Creek

General Store, Canyon Creek

Bij ons in Apeldoorn, op de Koninginnelaan, zit een doe-het-zelf-zaak met slechts een fractie van het vloeroppervlak van een gewone Gamma. Maar ze hebben er alles. Bijna. Dat soort winkels heb je hier ook veel. Ze heten dan General Store of Trading Post of Country Store. Deze in Canyon Creek was bijzonder. Het was een winkel-van-sinkel, én een antiekwinkel én het oudste continue in bedrijf zijnde postkantoor van Montana (!). Binnen was het geweldig. Even los van het antiek (we kunnen gelukkig toch niks meenemen) en het postkantoor, was de winkel al een belevenis. Je kon er terecht voor een messenblok, motorolie, een vers Huckleberry-ijsje of een pak linzen. Er stond veel bier koud. Dat is normaal hier. Maar niet de koelkast. Een echte antieke ijskast. Drie lagen van steeds drie vakken met glazen deurtjes. Goed af te sluiten met een grendel. Onderin een grote lade waarin vroeger blokken ijs werden gelegd om alles te koelen. Volgens de mevrouw was de koelkast omgebouwd naar elektrisch en had zij nu het koudste bier van Montana. Nu heb ik hier al een paar hele koude biertjes gehad. Als die van haar nóg kouder zijn, zou ik ze even antichambreren voor ik er aan begon. Wij wilden wat  voor de lunch en kwamen uit bij iets uit de diepvries. Terwijl wij een kaas-kip-broodje in de magnetron legden, ging zij nog even de post sorteren. Dat moest namelijk om 14:00 uur gedaan zijn, want dan kwamen de buurtbewoners (die allemaal een eigen vakje hadden in het postkantoortje) hun post ophalen. Terwijl wij ons kaas-kip-broodje aten (de kaas kon ik herkennen, de kip had ik gelezen op het etiket) viel mijn oog op een aantal Grolsch beugelflesjes. Zij stonden bovenop de koeling. Het stukje papier dat de beugel verzegeld, was kromgetrokken en vergeeld. Winkeldochters. Maar ze had ze mooi wel.

3 gedachten over “Boodschappen doen

  1. René

    Onbetaalbare foto. Mooi met die fietsen ervoor.
    Ik pieker me suf over een vergelijkbaar winkeltje 3 jaar terug. Iets me een vrouwennaam?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.