Wandelen

      Geen reacties op Wandelen
Ook wandelen kent zijn uitdagingen.

Als je mij een jaar geleden had gezegd dat ik nu (veel) meer zou wandelen dan fietsen, dan had ik je meewarig aangekeken. Ik? Bestaat niet! De laatste tijd sla ik regelmatig een voorstel van Annette af om te gaan fietsen. Ik ga liever wandelen. Ik kan hier corona maar een beetje de schuld van geven. De omgeving telt ook mee. De steile heuvels maken fietsen zwaar, en dus iets minder aantrekkelijk. Wandelen is ook zwaar, maar daarom juist meer aantrekkelijk. Ergens in die mix ben ik omgegaan. Nu heeft wandelen het voordeel dat je nóg meer dan bij fietsen op kunt gaan in je omgeving. Ik maak nu op microniveau de lente mee. Die valt hier samen met de meteorologische winter. Vandaar. In november zag ik al de eerste amandelboom in bloei staan. Ruim voorbarig. Inmiddels zijn de amandelbomen klaar met bloeien en zijn ze nieuwe amandeltjes aan het maken.

Nieuw amandeltje op komst.

De bijen, die hier het hele jaar door moeten werken, zijn verhuisd naar de mimosabomen. En nog een stel andere bloemen. Ik maak regelmatig foto’s met het voornemen ze vervolgens thuis met behulp van een app te determineren. Daarbij heb ik inmiddels een leerachterstand opgelopen.

Mimosa.
Nog te determineren.

Wandelen geeft ook meer dan fietsen de mogelijkheid om even te babbelen met mensen die toevallig ook buiten zijn. Helaas is de Algarve bij ons in de buurt erg dun bevolkt. Gecombineerd met de lockdown levert dat een beperkt aantal ontmoetingen op. Maar vooruit. Zo kwamen we een meneer tegen die druk bezig was in zijn sinaasappelboomgaard. Ergens ver weggestopt in een dal. We ontmoetten hem omdat we een verkeerd pad hadden genomen. Na een vriendelijk “bom dia” van 2 kanten vroeg ik of hij hard aan het werk was. Valt wel mee, zei hij. Beetje snoeien en opruimen, want de boomgaard was net omgeploegd. Hij vroeg of wij niet een lekkere sinaasappel wilden? Zeker wel. Dus afgedaald naar zijn boomgaard. Nog even staan babbelen. Ook nog een stel mandarijnen geplukt. Ongelooflijk lekker! Wij mogen van hem altijd het fruit plukken als we langs komen. “En als iemand iets vraagt”, zegt hij, “zeg maar dat het mag van de baas!”. Mooi zulke ontmoetingen. Een ander effect van de lockdown is het aantal patrijzen dat we zien. Omdat ook de jacht hier nu stilligt (geen essentiële hobby) laten ze zich wat vaker zien. Veel meer wild komen we niet tegen.

Patrijs

Wel honden die zich wild gedragen. Gelukkig zitten er ook een stel in hokken. Ze blaffen wel, maar kunnen niet bijten. Gisteren toch maar weer een keer gefietst. Heeft ook wel iets. Omdat we echter net voor vertrek een appje kregen van onze huisbaas dat er eind van de middag nog een bezichtiging gepland stond, zijn we later ook nog maar even gaan wandelen. Ik moet echt oppassen dat ik niet overwandeld raak.

Wild in een hok.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.