Rustdag

      8 Reacties op Rustdag

We waren al langer toe aan een rustdag. Maar we wilden wel op een leuk plekje. Markus had een prachtige campground, maar verder niks. Voor brood en water moesten we ruim 10 km fietsen. Niet handig. Op naar Chewulah. Daar eerst even de Safeway supermarkt binnen. Elke dag open van 6 tot 23 uur. Ook op zondag. Da’s een pluspunt. Navraag bij een jonge vader naar een mogelijke camping leverde een verwijzing op naar het openbaar parkje. En jawel, daar mocht je camperen. Maximaal één nacht. Geen douche, en iedereen die een plasje wil doen, komt naar dat parkje. Gaan we dus niet doen. Een mevrouw aangeschoten die daar met twee honden liep. Schot in de roos! Als we haar even de tijd gaven om naar de wc te gaan(!), zou ze daarna haar telefoon ophalen en voor ons gaan zoeken. We mochten trouwens ook bij haar in de tuin. Daar stond een huisje dat ze wel vaker verhuurden aan fietsers. Was wel nog 30 mijl fietsen. Of zou ze onze spullen en fietsen in haar auto meenemen? Of, hihi, vertrouwden we haar misschien niet, zo’n raar mens? Best logisch. Nou, dat was ons probleem niet, maar een camping hier in buurt was prima. Zij bellen. Geregeld. Klein campinkje bij een motel. Zeer aardige vrouw hielp ons. Nauwelijks passanten. Veel mensen die er permanent wonen. Nee, niet iedereen is rijk in Amerika. Omdat er in het dorp Chewulah nog minder te beleven is dan in Uddel op een zondagochtend, zijn we gisteren toch maar weer op de fiets gestapt. Na een pittige bergpas en een heerlijke afdaling in het dal van de rivier de Pend Oreille terecht gekomen. Moet nog even uitzoeken waar die naam vandaan komt. Nu zitten we in Newport, op een camping tegen het centrum aan, maar ook langs de rivier. Hier gaan we onze rustdag houden. Verdiend vind ik zelf.

8 gedachten over “Rustdag

 1. Marie-José

  Oke, verdiend!
  En als je dan toch tijd hebt: watvoor mensen wonen er permanent op zo’n camping.. En hoe wonen ze er? En kunnen ze daar het heel jaar wonen?

  1. Ton Oudenhuijsen Auteur bericht

   Nee, mag niet op elke RV site. In dit geval wat seizoensarbeiders. Nogal wat wijnboerderijen en fruittelers hier in de buurt. Als je maar irrigeert groeit hier veel. Maar ook een jonge gast die in de bouw werkt. En een oudere man die gedwongen met pensioen was en hier nog wat klusjes deed, zoals schoonmaken. Hij kwam uit Texas en had zijn hele leven al overal en nergens in de VS gewerkt. Ik betwijfel of ze hier het hele jaar wonen. Kan nogal koud zijn in de winter. En er valt dan niet veel te werken. Hooguit in de houtverwerking.

 2. Linda Hofhuis SMW Mheenpark

  Hoi hoi!

  Wat leuk om jouw/jullie blog te hebben ontdekt Annette! Wat een leuke verhalen en avonturen tot nu toe al zeg, het lijkt alsof jullie enorm aan het genieten zijn, welverdiend!!

  Have fun guys! 😉

  Warme groet,
  Linda (Hofhuis, van SMW)

 3. rita voets

  He, he, eindelijk heb ik jullie blog ook gevonden.
  Heb ik niet ooit ergens gelezen dat beren ook pino grigio lusten?
  Of zijn die in Newport niet te bekennnen?
  Hopelijk lezen we snel een nieuw verhaal als jullie uitgerust zijn.

  Sportieve groet,
  Rita

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.