Close encounter #2

      18 Reacties op Close encounter #2
Wat de beer als dank heeft achtergelaten.

Wat de beer als dank heeft achtergelaten.

Toen we gisterenavond terugkwamen van het eten (chickenwings, altijd in de aanbieding op woensdag), hadden we buren gekregen. Een gezin, twee tentjes ook op de fiets. Niet meer gesproken, was al laat. ’s Nachts schrokken we wakker. Er trok iets/iemand aan een fietstas op een van de fietsen van de buren. Wasbeer? Boefjes? Met donderend geraas vielen de fietsen om. Vervolgens wordt de fietstas uit elkaar gescheurd. Toch maar eens voorzichtig kijken. Mijn lampje laat een groot zwart beest zien dat zich heerlijk uitleeft op de fietstas van de buren: een zwarte beer, prachtig oplichtend in de volle maan. Maar ook angstaanjagend dichtbij. De buurman stuurt zijn gezin het dorp in en stelt voor dat ook wij rustig weg gaan. Goed plan, vond ik. Hij waarschuwt onze buurvrouw (ook een klein tentje) en die besluit zich te verschuilen in het washok. Van een afstand kunnen we de beer volgen. Wij zijn bang dat ook onze tent gesloopt gaat worden. Deze sukkeltjes hebben hun eten in de tent liggen (doodzonde nummer 1) en hebben de berenspray nog op de fiets zitten (ook niet handig). De beer loopt echter onze tent voorbij en begint aan de koelbox van de buurman 3 plekjes verder. Deze begint te schreeuwen, maar de beer sukkelt rustig verder. Althans zo vertelt de buurvrouw die hem vanuit het washokje voorbij hoort schuifelen. Aan alle geluiden te horen verdwijnt de beer van het campingterrein. Inmiddels heeft onze buurman 911 gebeld. Is uiteindelijk doorgeschakeld naar een lokale beambte die komt kijken. De beer is dan weg, maar blijkt al vaker in het dorp geweest te zijn, alleen nog niet op de camping. Onze buren blijken zeer ervaren wildkampeerders, met al vele ontmoetingen met beren achter de rug. Maar ook zij hadden eten in hun fietstas ipv in de boom. Ook zij hadden, net als wij, niet het gevoel dat ze het risico liepen om een beer tegen te komen in het dorp. Dat maakte dat ik me iets minder een sukkel voelde. Om nog enige nachtrust te krijgen hebben we eerst alles wat voor een beer lekker ruikt in tassen gedaan en aan touwen over de brug gehangen, meters boven het water. Inmiddels was het 1:30 uur. Het eerste uur hoorde ik nog van alles, daarna ben ik in slaap gesukkeld. En reken maar dat voorlopig de laatste keer was dat er wel eten en geen berenspray in de tent was!

18 gedachten over “Close encounter #2

 1. René

  Omg. Ik krijg al buikpijn als ik het lees.
  Alles voor het verhaal: geen verjaardagsfeestje zal meer hetzelfde zijn.
  Wat een avontuur

 2. Marie-Jose

  Wow. Wat een avontuur! Mooi om te lezen en fijn dat jullie het kunnen navertellen. Had gisteren een eekhoorn op de veranda. Wildlife NL.

 3. Annemarie

  Eerste bear -proof doorstaan. Berenfluitjes en liedjes zingen wordt een stuk serieuser na een close encounter! Wij kwamen eens een moeder tegen met twee jongen die net een prooi te pakken had……gegarandeert dat je dat nooit vergeet!

 4. Corinne Adriaensen

  Jullie blog gevonden. Heerlijk even bij gelezen maar jullie moeten het niet meteen te spannend maken hoor .
  Tis genieten op afstand van de verhalen. Keep em coming.

 5. René

  Ik hoor net dat de prijs van tweedehands anti-berenhekken (je weet wel, een soort van schrikdraad rond je tent) aan het stijgen is …….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.