…. in Coronatijd 4

      2 Reacties op …. in Coronatijd 4
Effect van Allerheiligen. Veel bloemen.

Kamperen doen we al niet meer sinds Sagres. Was wel nog een bijzondere camping. Sagres is echt een hotspot voor surfers. En die lijken meer dan gemiddeld een hekel te hebben aan mondkapjes. Of komt dat omdat ze jong zijn? Behalve wij liep er nog een enkele oude hippie rond die geen afscheid van zijn surfplank kon nemen. Herkenbaar aan slippers, een baardje en een grijs knotje. Fietsen doen we inmiddels ook niet meer. Niet meer sinds we hier in Salgados zijn aangekomen. Wat gebleven is, is de coronatijd. Ik heb al verteld dat we een mini-lockdown kregen hier in Portugal. Tot en met vandaag mocht niemand buiten zijn eigen gemeentegrenzen reizen. Dit om te voorkomen dat de viering van Allerheiligen en Allerzielen op een fiks aantal nieuwe besmettingen zou uitlopen. Maar meteen zaterdag al werden er weer nieuwe maatregelen aangekondigd. In maar liefst 121 gemeenten komt een echte lockdown. Dat was even schrikken voor ons. We konden afgelopen weekend niet verhuizen vanwege de mini-lockdown. Dus alles gepland voor woensdag. En dat is ook de dag dat de nieuwe maatregelen ingaan. Pas op maandag lukte het me een lijst te vinden met daarop alle gemeenten die het betreft. Gelukkig, geen gemeenten hier in de Algarve. Wij kunnen morgen gewoon verhuizen! Dat wordt dan onze 2e verhuizing in coronatijd. Maar deze wordt een stuk ongecompliceerder. Enige zorg was of alles wel in één keer in de Punto zou passen. Ja dus. Beide fietsen ontdaan van rekjes en wielen en vervolgens met de fietstassen er in gepropt. Past precies. Leuk dat verhuizen in coronatijd.

Voorlopig laatste zonsondergang bij Salgados.

Nu we het toch over corona hebben. Ik heb me een beetje verbaasd over de discussies in NL over de steun aan KLM. Waarom doen we dat eigenlijk, de KLM steunen? De banen verdwijnen niet, tenzij iedereen die met KLM vloog nu zegt: ik ga niet meer vliegen. Anders verhuizen de banen gewoon naar Lufthansa, Easyjet of British Airways. Erg? Schiphol wordt kleiner, want een deel van die banen verhuist naar Frankfurt, Brussel of Londen. Samen met alle overlast. Erg? Bovendien heeft staatssteun voor bedrijven in het verleden niet geweldig gewerkt. Ik herinner me iets met een scheepsbouwer en een vrachtwagenfabriek. Daarnaast is het maar zeer de vraag of KLM ooit nog van het infuus (of de beademing?) af komt. Als de markt beroerd blijft krijgen we onze eigen Alitalia-variant. Kan die 3,4 miljard niet beter besteed worden? Wat we er mee doen is de gevolgen bestrijden van de maatregelen die we genomen hebben om de zorg te ontlasten. Hadden we die 3,4 miljard dan niet beter kunnen inzetten vanaf maart om noodhospitalen met extra IC-bedden en personeel te realiseren? En dus direct de zorg te ontlasten. Natuurlijk, dat doe je niet “even”. Maar mijn gevoel zegt dat er te weinig in die richting gebeurd is. We zijn heel druk geweest met mensen helpen die last hadden van de maatregelen vanwege corona en wat minder met mensen die direct last hadden van corona. Maar ik geef toe, vanaf een afstandje is het makkelijk praten in coronatijd.

Meeuwen in de Algarve.

2 gedachten over “…. in Coronatijd 4

  1. Marianne

    Hallo Ton en Annette, Ik heb de voorgaande blogs weer trouw gelezen en het is fijn om te merken dat jullie nog steeds genieten van jullie avontuur. Tussendoor heb ik ook via WA regelmatig contact met Annette en zie steeds fantastische foto’s voorbij komen, ook van jullie voorlopige onderkomen; erg leuk! Geniet lekker samen van de rust en de mooie omgeving. Blijf gezond en groetjes van hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.