Mini-lockdown

      Geen reacties op Mini-lockdown
Wandelend richting Albufeira.

Als je goed katholiek bent opgevoed weet je dat het op 1 november Allerheiligen is. Dan herdenken de katholieken hun heiligen. En op 2 november is het dan Allerzielen, waarop alle andere overledenen worden herdacht. Hier in Portugal is dat echt een dingetje. Je gaat samen met je familie naar het kerkhof en bezoekt de graven van familieleden. Je neemt bloemen mee en het leven wordt gevierd. Je ziet nu dan ook overal bij de alomtegenwoordige begraafplaatsen pop-up bloemenstalletjes verschijnen. Eigenlijk een mooie traditie. Maar ja, corona. Ook in Portugal loopt het aantal besmettingen op. Lang niet zo spectaculair als in Nederland, België of Frankrijk. Maar genoeg voor zorgen. En dus voor maatregelen. De regering heeft verordend dat vanaf vandaag, 30 oktober, tot en met dinsdag 3 november er niemand buiten de eigen gemeentegrenzen mag reizen. Dit om grote bewegingen door het land te voorkomen.

Bij Benagil. Net buiten onze gemeentegrens.

Hebben wij daar last van? Een beetje. Wij waren al een tijdje op zoek naar een huis om te overwinteren. En laten we dat nou deze week gevonden hebben. Dus toen wij de eigenaren voorstelden om reeds dit weekend de woning te betrekken, kwam er een bedenkelijk blik. En een “nee”, want de mini-lockdown. Wij hadden er vaag iets van mee gekregen, maar nu werd duidelijk dat het echt was. Dat betekent dat we nu pas komende woensdag, 4 november het contract tekenen en verhuizen. Gelukkig was ons huidige appartement nog niet aan een ander verhuurd, en konden we uiteraard langer blijven. Vandaag ook onze autohuur verlengd. Bij de schat van een Paula. Stel je voor, je huurt een auto. En je wilt daarna nog iets langer en daarna nog iets langer en vervolgens vraag of je misschien ook een paar maanden kunt huren? En elke keer stelt je verhuurder voor om het wat goedkoper te maken. En ze denkt mee met hoe we onze fietsen naar ons nieuwe huis kunnen krijgen (135 km verderop). De Fiat Panda die we huren lijkt mij aan de krappe kant. Nu krijgen we voor de lange termijn een Uno. Maar dan nog. Misschien valt er wel een grotere te regelen voor één dag. En ze hebben ook thuis nog wel een lap liggen om alles een beetje heel te houden. Zo iemand is Paula. En haar man is ook zo, want die kwam vandaag binnen zetten net toen Paula ons concept huurcontract vertaalde van Portugees naar Engels. Want dat doet ze ook graag voor ons. Kortom, daar word je vrolijk van. Serieus. Als je van plan een keer deze kant uit komen, neem even contact met me op. Zowel de verhuurder van het appartement als onze autoverhuur kan ik van harte aanbevelen!

Benagil.

Maar verder hebben we niet zoveel last van onze mini-lockdown. We hebben even een korte studie gemaakt van de gemeentegrens van Albufeira. Daar bleken we namelijk bij te horen. Gisteren nog even op pad geweest om een laatste huis te bekijken buiten onze gemeente (penthouse aan zee. Ook niet gek, maar we gaan voor de campo). Dat konden we mooi combineren met een bezoek aan het natuurpark Ria Formosa. En zoals overal, was daar geen donder te doen, dus konden we heerlijk genieten van de natuur. Stel je voor dat je in zo’n park je broodje zit te eten en ondertussen kunt genieten van een paartje Hoppen.

De hop aan het lunchen.
De hop wil indruk maken.

We ontdekken zo steeds weer mooie plekjes, tussen alle hoogbouw en vakantieparken in. Genoeg om komende winter op een aangename manier door te brengen. Ondanks (dankzij?) het feit dat er geen donder te doen is!

Automatische teller voor gecontroleerde toegang tot een strand. Werkt niet. Maar heeft nu ook geen nut.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.