Zoektocht

      1 reactie op Zoektocht
Ooievaar, lepelaar, …

We zitten nu een week in een appartement in Galé, net ten westen van Albufeira. Onze zoektocht naar een plek om te overwinteren heeft nog niks opgeleverd. Eén bezichtiging gehad. Maar dat was niks. Een paar tegenvallers (nét verhuurd; alleen voor een heel jaar te huur; komt pas in december vrij…) en nog een paar mogelijkheden die komende week tot bezichtigingen moeten leiden. Omdat we een auto hebben gehuurd zien we ook een mooi stuk van de Algarve. Dat moet ook, omdat we willen weten waar het een beetje leuk wonen is. Dat is namelijk niet overal in de Algarve mogelijk. De Algarve is een heel mooie streek die helaas door en voor toeristen op veel plaatsen verpest is. Dus wij willen een beetje achteraf wonen. Een keer naar het strand is leuk, maar ik hoef er niet bovenop te wonen.

Het platteland van de Algarve: kurkopslag

Al rondrijdend door het achterland komen we op mooie en rustige plekjes. En op bijzondere plekjes. Bijvoorbeeld op weg naar Mértola, in het natuurpark Vale do Guadiana, op de grens met Spanje. Daar stond ineens een vreemd verkeersbord. Iets met een grote kat, een lynx. Nu blijkt dat ze daar al jaren bezig zijn om de populatie van de Iberische lynx weer op peil te brengen. In maart van dit jaar is er nog een paartje uitgezet. Eén van de problemen bij de herintroductie is het autoverkeer. Er sneuvelt nog wel eens een lynx onder de wielen. Inmiddels is veel van het land met een hekwerk van de weg gescheiden, maar er is ook een stuk zonder hekwerk. Daar moet de lynx vrijelijk kunnen oversteken naar een ander deel van het natuurpark. Automobilisten worden gewaarschuwd met knipperende lichten en waarschuwende teksten. En de snelheid moet terug naar 40 km/uur. Nu is de kans dat je een Lynx ziet niet zo heel groot. Ze zijn schuw, met weinigen en zijn vooral ’s nachts actief. Maar toch. Het idee dat je er een tegen kunt komen is al mooi.

Veel normaler, maar ook leuk, zijn de vogels die vlakbij ons appartement een rustgebied hebben. Ooievaars, lepelaars, flamingo’s, reigers, aalscholvers en nog zo wat. Die lijken al wel een plekje gevonden te hebben om te overwinteren.

Terwijl wij staan te kijken komen nog een paar ooievaars op de lunch.
Nog wat flamingo’s aan het eten.

1 gedachte over “Zoektocht

 1. Lindy

  Ik moest even van een tijdje terug bijlezen. Maar klinkt goed allemaal.
  Ik hoop dat jullie snel een plekje vinden waar jullie een tijd kunnen wonen!
  Succes.

  Groetjes
  Lindy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.