Midway

      1 reactie op Midway
SAMSUNG CSC

Specht

We hebben anderhalve dag door de vallei van de Similkameen gefietst (mooie naam hè?). Zeker de moeite waard als je nog eens in de buurt bent. Vandaag via een enorme bult naar de vallei van de Kettle-rivier. Om 11:30 hadden we er al ruim duizend hoogtemeters opzitten. En dat op een dag waarop in Nederland mensen van onze leeftijd het advies krijgen om binnen te blijven, gordijnen dicht te houden, veel water te drinken en geen inspanning te leveren (inderdaad ruim 35 graden). Het leuke van zo’n tocht is dat je niet weet waar je terecht komt. Vandaag dus Midway. Een dorp van niks, maar wat je nodig hebt kun je er vinden. Bij binnenkomst meteen naar de benzinepomp. Voor koude cola. Daar aan de praat met twee oudere mensen uit ’t dorp. Een echte brave burger en een oude hippie die was blijven plakken. Vervolgens naar de gemeentecamping. Perfect! Pal aan de rivier. Schoon en rustig. Na 5 minuten lopen er 2 herten het terrein op. Helaas heeft iemand zijn hond mee genomen en het geblaf van dat beest jaagt de herten weg. Vervolgens fladdert er een kolibri naar onze tent en even later gaat een specht op het boompje naast ons plekje zitten. Hoeveel mooier wil je het hebben? Effe in de rivier liggen afkoelen. Een bord waarschuwt dat je je kano uit het water moet halen en naar de douane moet lopen. We zitten nog maar 300 meter van de grens met de VS. Nu een pint Sleeman Honey Brown en de specialiteit van de lokale pub: chicken wings (any style you want) Dit hou ik nog wel even vol…..

1 gedachte over “Midway

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.