Erfgoed

      7 Reacties op Erfgoed
De Dourovallei

Niet zo heel lang geleden werd het Apeldoorns vleesbedrijf Vion door de Inspectie SZW gesloten omdat haar werknemers met veel te veel tegelijk in busjes werden vervoerd. De inspectie zou hier eens moeten komen kijken. Hier is de Dourovallei. Daar is nu de druivenpluk in volle gang. Overdag rijden kleine vrachtwagens heen en weer met ijzeren bakken. Al dan niet gevuld met druiven. In de avondspits worden we vooral voorbij gereden door busjes vol met plukkers. En dus ook echt vól. Met mondkapjes op. Dat wel.

Volgens de chauffeur heeft hij zo’n 6000 kg druiven op zijn wagen. Hij gaf ons 2 trossen om te proeven.

De Dourovallei dus. Al voor de 3e dag. De eerste dag dacht ik nog: mooi, maar is dit nou echt Werelderfgoed-waardig? Daar ben ik gisterenmiddag en zeker vandaag van terug gekomen. Ja, het is werelderfgoed-waardig. Ongelooflijk mooi landschap. Gemaakt in samenwerking tussen mens en natuur. En dat allemaal om heerlijke wijnen en natuurlijk Port te maken. En geweldig om door heen te mogen fietsen. Nu willen ze ook de Port zelf op de lijst van het Werelderfgoed hebben. Op mijn boodschappenlijstje staat ie al!

Wijngaard Warre’s.
Alle stappen in het proces van wijn maken afgebeeld op opslagtanks.
Alle plekjes worden benut.
Alle.
Kunstwerk.
Regua. We fietsen ook nog langs een heel oude route. Dat heeft meer voordelen.

7 gedachten over “Erfgoed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.