Gevaarlijk

      1 reactie op Gevaarlijk
De Costa da Morte.

Kaap Fisterra is onderdeel van de Dodenkust, de Costa da Morte. Niet dat er nou zoveel fietsers dood gereden worden, maar er wordt veel schipbreuk geleden. Als ik die kust zie, snap ik het. Heel veel rotsen die her en der in baaien liggen. Of verder weg. Je moet erg goed weten waar je bent. En wat er mogelijk ook nog nét onder water ligt. Op de dag dat wij er zijn varen er vooral veel kleine vissersbootjes. En die weten wel hoe die kust in elkaar steekt. Nu is het ook nog eens strak blauw en vrijwel windstil. Dan wordt het wel moeilijk om nog per ongeluk op een rots te varen.  

Toch gaf mijn weer-app een waarschuwing. Code Oranje. En inderdaad, ook ik dacht eerst even aan een uitbraak van corona-gevallen, maar het bleek de “oude” code oranje: pas op voor het weer! In dit geval ging het om een waarschuwing voor “mogelijke hinder door kustweer”. Eerst dacht ik dat er een medewerker tegen zijn zin ontslagen was. Die dacht: “Ik pak ze terug op mijn laatste dag!”. En vervolgens maakt hij ook nog een tikfout. Waarschijnlijk vanwege de stress. Maar de waarschuwing bleef enkele dagen staan. Dus was het waarschijnlijk echt. Toen ik op het scherm op het oranje uitroeptekentje drukte verscheen de melding: “Vermijd het evenement van het onderwerp volgens de instructies”. Echt waar! Ik wist niet zo goed wat ik daar mee moest. Dus deed ik maar niks. Ik denk dat ik wel begrijp waarom er zoveel schipbreuk geleden wordt op de Costa da Morte.

Vissersbootje.

1 gedachte over “Gevaarlijk

  1. Marianne

    Prachtig weer hebben jullie zo te zien. Jullie zijn toch wel gaan zwemmen? Het ziet er heerlijk uit. Ook hier in Nederland zijn de verwachtingen goed voor de komende week.
    Wij maken dan wel niet zo’n fantastische reis, maar we genieten hier ook hoor ;-).

    Fijn weekend!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.