Afscheid

      4 Reacties op Afscheid
Onze camping in Hope

Onze camping in Hope

Vandaag maar een halve dag gefietst. Fikse wind mee, goede weg, weinig klimmen. Laatste keer over de Lougheed Highway (#7). En langs de Fraser rivier. En langs de oost-west spoorbaan met zijn ellenlange goederentreinen. In Hope de laatste belangrijke boodschapen gedaan. Waaronder 2 busjes berenspray. Gelukkig vertelde de juffrouw een angstwekkend verhaal waarin de spray ook gewerkt had bij een puma. De laatste dagen zien we namelijk vooral waarschuwingem voor puma’s in de buurt. Ik was al bang dag ik daar een ander busje voor nodig had. Maar nee, één busje tegen alle lastige beesten. Waarschijnlijk ook tegen muggen. Maar daar is zo’n spuitbus een beetje te duur voor. Morgen het E.C.Manngpark in. Bekend om zijn beren. Als je heel lang geen nieuwe blog ziet verschijnen, heeft het busje toch niet geholpen….


Gewoon op de camping!

Gewoon op de camping!

4 gedachten over “Afscheid

 1. René

  Vergeet je niet een keer het gebruik van de spray te oefenen?
  Dat Annette volkomen onverwacht doet dat ze een beer is en dat jij, rekening houdende met de windrichting, de spray binnen twee seconden effectief inzet?
  En daarna nog een keer andersom?

 2. Familie Huernink

  Hoi Ton en Annette, wat een avontuur nu al en nog maar kort onderweg. Mooie foto’s en leuke verhalen. Wij vinden het fijn dat jullie het naar je zin hebben en volop genieten. Zijn best een beetje jaloers. Veel plezier nog en lezen en zien snel weer wat van jullie avontu(u)r(en).

 3. Regine

  Jullie kunnen ook nog Pumas later tegen komen, darom:
  Pumas haben außer dem Menschen kaum Feinde zu fürchten. Lediglich Wölfe, Bären und Jaguare können gelegentlich junge oder kranke Pumas erbeuten. Obwohl sie unter Artenschutz stehen, werden Pumas von manchen Bauern gejagt, die um ihre Viehbestände fürchten. Der Gesamtbestand wird auf weniger als 50.000 erwachsene Tiere geschätzt. Die Art als Ganzes gilt laut der Roten Liste gefährdeter Arten der Weltnaturschutzunion IUCN als nicht gefährdet (Least Concern).
  Der Puma ist eine scheue Katze, die menschliche Nähe für gewöhnlich meidet und vor Menschen meistens flieht; dennoch kommt es gelegentlich zu Angriffen und Konflikten, z. B. wenn ein Puma Haustiere angreift (laat jullie huisdieren ergends op Campground en Jullie mag niets gebeuren!). In den Vereinigten Staaten soll es jährlich etwa vier solcher Vorfälle geben, die aber nur selten tödlich verlaufen. Opfer von Attacken gegen Menschen sind meistens Kinder (hebben jullie niet mee); nur in Ausnahmefällen greift er Erwachsene an.
  Bei den indigenen Völkern Amerikas stand der Puma in hohem Ansehen. Sie schrieben ihm Eigenschaften wie Führungskraft, Kraft, Findigkeit, Treue, Engagement und Mut zu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.