De stad

      4 Reacties op De stad

San Sebastian

Altijd lastig als je op de fiets bent. Leuk om een stad te bezoeken, tenminste, de meeste steden, niet allemaal. Zeker wel steden als San Sebastian en Bilbao. Kamperen in een stad is zelden een goed idee. Als er al een camping is, ligt die vaak ver buiten de stad en moet je alsnog met bus of tram op pad. Ook willen die campings in de zomertijd nog wel eens overbevolkt zijn. Een hotel is dan aantrekkelijker. Zo zaten wij op dinsdagavond op Google te zoeken naar een leuk hotel in San Sebastian. Keuze genoeg. Maar een belangrijke eis van ons is een veilige opbergplaats voor onze fietsen. Nou zetten ze allerlei aantrekkelijkheden op Trivago of Booking.com, maar nooit iets over het opbergen van je fiets. Dan kun je zo’n hotel natuurlijk mailen of bellen, maar het was al avond en een dag later zouden we de stad al binnen rijden. We kunnen ook gewoon gaan fietsen en in de buurt waar we willen zitten de hotels afgaan. Hebben we al vaker gedaan, overigens met wisselend succes. Dit keer ging dat prima. Het tweede hotel was een perfect 1-sterhotel. Behalve fietsen opbergen (mochten in het bagagebewaarhok) wil ik kunnen douchen, rustig slapen en een schoon toilet gebruiken. Allemaal dik voor elkaar (Groshotel voor als je nog eens die kant uitgaat).

Bilbao

Een ander ding met een stad bezoeken als je op de fiets komt is het veilig (en enigszins prettig) in en uit fietsen van zo’n stad. Nu was dat bij San Sebastian niet zo’n probleem, want die stad is niet zo groot. Bilbao is wel een flinke stad. Laten we nu toch mazzel hebben! We komen aan op zaterdag 15 augustus: Maria Hemelvaart, een echte feestdag in Spanje. Alles dicht, iedereen vrij. Dus de 4-baans weg die we moesten hebben stadinwaarts was vrijwel geheel voor ons. Dat zou ik vaker willen meemaken. Dat pleit voor de herinvoering van de autoloze zondag!

Station Bilbao.

4 gedachten over “De stad

  1. René van der Putten

    Ha Ton, ik ben weer net begonnen en zie dat je al een heel stuk hebt gefietst. Grappig, drie jaar geleden waren we ook in deze steden. We hebben toen alleen in San Sebastian gefietst. In Bilbao kwamen we er achter dat er wel erg veel feestdagen zijn in Spanje. Veel fietsplezier. ik ga jullie volgen.
    Groeten René

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.