Depressies

      2 Reacties op Depressies

Golf van Bizkaia

Nog even terug naar vroeger, de oude weerberichten. Ik meen me te herinneren dat er twee opties waren. Of er lag een rug van hoge druk boven de Azoren. Volgens mij zei Fred Emmer dat echt zo. Of er lag een lagedrukgebied boven de Golf van Biscaje. Steevast een depressie genoemd. Ik kan me niet herinneren dat het ooit andersom was. Dat de Azoren een depressie hadden liggen en de Golf van Biscaje een hogedrukgebied. De Azoren leken mij toen onhaalbaar ver weg. En bij die Golf van Biscaje moest je uit de buurt blijven. Dat moest lukken. Tot nu. Ik fiets al een paar dagen vlak langs die Golf van Bizkaia, Baskenland. Niks mis mee. Of het nu de klimaatverandering is of de verbeterde modellen, geen depressie te bekennen. Bij mij ook niet.

Pootjebaaien in de Golf.
Wachten op dé golf van Bizkaia.

Vandaag een beetje weggedraaid van de Golf. Via Gernika (door niet-Basken ook wel Guernica genoemd) naar Bilbao. Gernika is het dorp dat in 1937 plat gebombardeerd is door de Luftwaffe. Als een soort oefening voor later. Picasso heeft daar vervolgens een schilderij van gemaakt. Het schilderij is inmiddels veel beroemder dan het dorp.

Op de foto voor de replica. De echte hangt in Madrid.

2 gedachten over “Depressies

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.